Δωρόθεος: «Η Εκκλησία είναι ο χώρος των ανθρώπων που αγωνίζονται» - (Vid)

ImageΜε λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπει εορτάστηκε σήμερα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας η Κυριακή της Πεντηκοστής.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, συμπαραστατούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμ. Νικόλαο Κλάδη και πλήθος κληρικών.

Να σημειωθεί ότι τον Θείο λόγο κύρηξε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανφέρθηκε στη σημασία της Πεντηκοστής.

«Η Εκκλησία δεν είναι ο χώρος των καθαρών και των αγίων, η Εκκλησία είναι ο χώρος των ανθρώπων που αγωνίζονται να επιτύχουν την τελειότητα και την καθαρότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δωρόθεος.

Ο Προϊστάμενος Αρχιμ. Νικόλαος στη σύντομη προσφώνηση του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σας καλωσορίζουμε Σεβασμιώτατε, σήμερα εδώ στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου ο οποίος είναι κατάμεστος από τον λαό του Θεού».

«Σας ευχαριστούμε για το αγώνα σας, υπέρ των δικαίων της Εκκλησίας, καθώς και για την λαμπρά παρουσία σας σήμερα εδώ στο ναό μας», πρόσθεσε ο π. Νικόλαος.

Δείτε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Σύρου:

{youtube width="620" height="400"}A9UndiaaHIQ{/youtube}

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 39347
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!