Στο Βατικανό ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

pope-putin-1

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο πιθανόν να έχει ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο τέλος του Νοεμβρίου, όπως δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, στο πρακτορείο Itar-Tass ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η πιθανότητα μιας τέτοιας συνάντησης είναι στα πλαίσια της προετοιμασίας για την επίσημη επίσκεψη Πούτιν στην Ιταλία, στις 25-26 Νοεμβρίου» είπε ο Πεσκόφ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας της Καθολικής Εκκλησίας του Βατικανού στη Ρώμη Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε πως ο πρόεδρος Πούτιν θα επισκεφθεί το Βατικανό στις 25 Νοεμβρίου, οπότε και θα συναντηθεί με τον Ποντίφικα.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε προσωπικό μήνυμα στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος προήδρευσε στην Σύνοδο Κορυφής του G20 (των 20 πιο ισχυρών οικονομιών του πλανήτη) στην Αγία Πετρούπολη, απευθύνοντας  έκκληση για την επίλυση της κρίσης στη Συρία με μια σειρά ειρηνευτικών προτάσεων ενώ ζήτησε να ληφθούν μέτρα στήριξης της διεθνούς οικονομίας.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση του Πούτιν με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο ρώσος Πρόεδρος έχει επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν το Βατικανό και έχει συναντηθεί και με τον Πάπα Ιωάννη – Παύλο ΙΙ και με τον Πάπα Βενέδικτο 16ο.

Εμφανίσεις: 56713
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!