''Με όπλο τον Σταυρό στα πεδία των μαχών''

rtΗ Διεύθυνση Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της μέριμνάς της για την αναβάθμιση και ανάδειξη του έργου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας και τον διαρκή καταρτισμό των Στρατιωτικών Ιερέων, διοργανώνει υπό την αιγίδα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, διάλεξη στην Κεντρική Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Πλ. Κολοκοτρώνη), την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18.30, την οποία θα πραγματοποιήσει ο Στρατιωτικός Ιεροκήρυξ Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Κουράκλης με θέμα:

«Με όπλο τον Σταυρό στα πεδία των μαχών: Η παρουσία και το έργο των Στρατιωτικών Ιερέων στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων και τελεί υπό την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β ́.

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιασθεί ανέκδοτο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό, που αναδεικνύει την αποφασιστική συμβολή των στρατιωτικών ιερέων στην εποποιία των Βαλκανικών πολέμων.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με τη παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκο- πος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος Β ́.

Έχει προσκληθεί η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμε- ων, Αντιπροσωπεία Αξιωματικών και των τριών κλάδων των Ε.Δ. και αντιπροσωπεία μαθητών των παραγωγικών σχολών των Ε.Δ.

Θα συμμετάσχουν οι στρατιωτικοί ιερείς όλης της Επικράτειας.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο Κοινό.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο φιλοξενείται έκθεση αξιόλογων κειμηλίων από την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων.

 

Εμφανίσεις: 65608
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!