Και νέα δικαίωση για τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη

ImageΣημαντική δικαστική νίκη για τον Αρχιμ. Ιάκωβο Γιοσάκη, θεωρείται η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος εκρίθη αθώος, για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, μετά χρήσεως και απάτης επί δικαστηρίω.

Πρωτοδίκως ο Αρχιμ. Ιάκωβος Γιοσάκης, είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, από το Τριμελές εφετείο Πειραιώς, καθώς το Δικαστήριο απέρριψε αίτημα του, για αναβολή της δίκης και προχώρησε στην εκδίκαση της υποθέσεως, έρημην του κληρικού.

Όμως οι Δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιώς, εκδικάζοντας την Έφεση του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, έκριναν ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κανένα από τα παραπάνω αδικήματα σε βάρος του, πρόταση που διετύπωσε ο Εισαγγελέας της έδρας, με αποτέλεσμα την πλήρη απαλλαγή του.

Συνήγορος υπεράσπισης του Αρχιμανδρίτη ήταν ο γνωστός ποινικολόγος και Διδάκτωρ Νομικής Ιπποκράτης Μυλωνάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιμ. Ιάκωβος, κρίθηκε αθώος και από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, το προηγούμενο διάστημα, για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία μάρτυρα, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του ο Μητροπολίτης Ηλείας  Γερμανός.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης, στις αρχές Μαΐου δικαιώθηκε για τρίτη συνεχή φορά, μέσα σε δυο χρόνια από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, το οποίο του επιδίκασε σημαντική χρηματική ικανοποίηση για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητος και έλλειψη αμεροληψίας από μέρους των Δικαστικών Αρχών της Ελλάδας, ενώ εκκρεμούν στο Ε.Δ.Α.Δ. επτά ακόμη προσφυγές του Αρχιμ. Ιακώβου .

Εμφανίσεις: 65029
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!