Στην Καλλιθέα τίμησαν τον Άγιο Νεκτάριο (ΦΩΤΟ)

DSCN9782

ROMFEA.GR | Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις πάτρος ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στο παρεκκλήσιο Του, στην ενορία του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας .

Την παραμονή της εορτής στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Στο μεστό κήρυγμα του ανέφερε τα διδάγματα του Αγίου Νεκταρίου στη ζωή μας και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα γίνουμε και εμείς άνθρωποι του Θεού.

Κατα την ημέρα της εορτής της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος συμπαραστατούμενος από τους πατέρες του Ναού και άλλους πατέρες που προσήλθαν να συνεορτάσουν την μνήμη του Αγίου. 

Κατά την διάρκεια του εμπνευσμένου θείου λόγου, ο Σεβασμιώτατος αφού ανέφερε τη ζωή και τις περιπέτειες του Αγίου σημείωσε τη σημασία της Κυριακής Προσευχής αναλύοντας την και κατέληξε στο ότι πάντα θα υπάρχουν Άγιοι ανάμεσα μας που ο Θεός θα τους φανερώσει εν καιρώ.

Να σημειωθεί ότι κατα τις Ιερές Ακολουθίες προσήλθαν μεγάλο πλήθος πιστών οι οποίοι και προσκύνησαν απότμημα των Ιερών Του Λειψάνων.

DSCN0803

DSCN0810

DSCN0819

DSCN0825

DSCN9761

DSCN9774

DSCN9781

Εμφανίσεις: 53364
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!