Τιμητικές διακρίσεις στην MKO "Αποστολη" και τον ΙΣΑ

aposotli-isa

Δημοσια εκκληση στήριξης του δήμου Λέσβου με φαρμακα και υγιειονομικό υλικό  απηυθυνε προς το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο δημαρχος της νήσου Δημήτρης Βουνατσος με ομιλία του στα εγκαίνια του Παραρτήματος  Β. Αιγαίου της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) στη Μυτιλήνη.

Ο κ. Βουνατσος με αφορμή την πρωτοβουλία των φοιτητών και καθηγητών της ΑΣΠΑΙΤΕ, της Αποστολής, του ΙΣΑ και του ΣΚΑΙ για συλλογή φαρμάκων στη δράση «όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία» αναφέρθηκε στα προβλήματα των ανασφάλιστων πολιτών που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έγινε η παρουσίαση του έργου της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., από τον Πρόεδρο  της ΔΕ καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην απόφαση της Σχολής να στηρίξει το εργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Ο Περιφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής αναφέρθηκε στη συμβολή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και ζήτησε την ενεργοποίηση των πολιτών για τη δημιουργία ενός πλαισίου κοινωνικής προστασίας.

Τον αγιασμό τέλεσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος και Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου κ Ιάκωβος.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γεώργιος Πατόυλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στήριξης των ανασφάλιστων, με την μηνιαία παροχή φαρμάκων, από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής  με προϋπόθεση την πιστοποίηση, απο το δήμο και τις ενορίες, της κατάστασης των επωφελούμενων.

"Θα συνεχίσουμε, κατέληξε,  με επίκεντρο τον συνάνθρωπο που χρειάζεται την αγωγή του θα προσφέρουμε τη θεραπεία του. Θα είμαστε δίπλα σας».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας ανακοίνωσε πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών  εξετάσεων στη Λεσβο και παροχη υγιειονομικού υλικού και υπογράμμισε την σημασία των οδοιπορικων υγείας στις ακριτικες περιοχές λέγοντας "σκοπός της "Αποστολής" και του ΙΣΑ είναι να συμβάλλουμε, να καταθέσουμε τις δυνάμεις μας στην υπηρεσία των κοινωνικά αδύναμων ανθρώπων. 

Είμαστε σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας σε χιλιάδες ανασφάλιστους, στην πρωτεύουσα αλλά και σε κάθε ακριτική γωνιά που οι ανάγκες τους επείγουν και αποτελούν εστίες υψηλής προτεραιότητας».

Στους κύριους Δήμτσα και Πατουλη απονεμήθηκαν διακρίσεις απο την ΑΣΠΑΙΤΕ και το Δήμο Λέσβου.

Σήμερα στο παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕ εθελοντές γιατροί πραγματοποίησαν  εξετάσεις στα ανασφαλιστα μέλη της Συνομοσπονδίας.

apostoli-isa2

apostoli-isa3

Εμφανίσεις: 50459
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!