Προικοννήσου Ιωσήφ: «Περνούμε μια κρίση Αναστημάτων» - Video

Image«Τα πολιτικά κόμματα οι εξουσίες πολιτικές είναι μέρος του προβλήματος, γενικότερα παίρνουμε μια κρίση Αναστημάτων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Προικοννήσου, μιλώντας στο δημοσιογράφο Μάριο Μανουσόπουλο.

Ο Μητροπολίτης Ιωσήφ πρόσθεσε: «Ούτε στην Εκκλησία μέσα έχουμε τα αναστήματα του χρυσού αιώνος της Εκκλησίας, ούτε στον στρατό έχουμε όπως τα αναστήματα των ενδόξων στρατηλατών, ούτε στις τέχνες, στη μουσική, στην ζωγραφική έχουμε μεγάλα αναστήματα σήμερα. Ούτε στην πολιτική, και ειδικά στην τελευταία φοβάμαι ότι εκεί που μπορούμε να πούμε την λέξη εχρεοκοπήσαμε».

«Είναι εύλογο λοιπόν γιατί οι πολιτικοί εισπράττουν αυτή την οργή του λαού, δεν είχαμε παράδοση στην Ελλάδα να βγαίνει ένας υπουργός να τρώει και να τον γιαουρτώνουν η να τον υβρίζουν, να τον προπηλακίζουν και να τον χτυπάνε», υπογράμμισε ο κ. Ιωσήφ.

Εν συνεχεία τόνισε: «Αυτό είναι αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της προσωπικής, της συλλογικής τους, η οποία έφερε και την χώρα σ’ αυτό το χάλι…. Η χώρα έπεσε σε χέρια γραικύλων».

Ο Μητροπολίτης Προικοννήσου αναφέρθηκε και στο διαδίκτυο, τονίζοντας ότι «η μόνη αχτίδα φωτός την οποία βλέπω τώρα, είναι αυτή που γίνεται μέσα από το Facebook. Βλέπετε, ξεσηκώνεται ένας κόσμος, ερήμην των κομμάτων, ερήμην αυτών που θέλουν να τον διακοβολούν όπως τα πρόβατα.»

Αναφερόμενος στους «Αγανακτισμένους Πολίτες» τόνισε: «Οι λεγόμενοι Αγανακτισμένοι εκφράζουν την αγανάκτηση τους, χωρίς να καπελώνονται από κανένα κόμμα. Αυτό είναι μια ελπίδα, δεν μπορεί πλέον να φιμωθεί η αλήθεια, δεν μπορεί να φιμωθεί κανένας λαός».

Η υπόθεση Βατοπαιδίου

«Οι άνθρωποι που έχουν νουν Θεού, γνωρίζουν ότι η Μονή Βατοπαιδίου αδικήθηκε, αυτό το μοναστήρι κατασυκοφαντήθηκε, έγινε πινγκ – πονγκ σε κομματικά και άλλες διαφορές, χωρίς να φταίει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Προικοννήσου, σχολιάζοντας την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιωσήφ, τόνισε ότι «εκείνοι που είναι οι υπαίτιοι του σκανδαλισμού των πιστών, και δεν είναι οι πατέρες και ο Ηγούμενος, ας κάνουν καλά με την συνείδησή τους, αν διαθέτουν και αυτού του είδους.»

Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Προικοννήσου επεσήμανε: «Η Μονή Βατοπαιδίου εξακολουθεί να αδικείτε από το Κράτος, όταν κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς της, λες και πρόκειται για ναπολιτάνικη μαφία και κόζα νόστρα».

Δείτε στην Πεμπτουσία το σχετικό βίντεο - ΠΑΤΩΝΤΑΣ - ΕΔΩ


Εμφανίσεις: 52729
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!