Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση ασκητηρίου από τον Μητροπολίτη Σταγών

stagonΑπό καιρό τώρα περίμεναν οι Γαβροβίτες την μέρα που ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών κ. Σεραφείμ θα ανακοίνωνε την ανάληψη πρωτοβουλίας για την διάσωση και ανάδειξη του ασκητηρίου του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται σε ένα κοίλωμα της συστάδας των βράχων που ως γνωστόν αποτελούν την συνέχεια του μετεωρίτικου βραχώδους συμπλέγματος.

Έτσι ο κ. Σεραφείμ μιλώντας στους Γαβροβίτες μετά την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό ιερό ναό του χωριού τους ανακοίνωσε πως σύντομα θα αναληφθεί πρωτοβουλία που θα έχει ως στόχο την αποκατάσταση και ανάδειξη του εν λόγω ασκητηρίου που μαζί με το ασκητήριο του Αγίου Θεοδοσίου αποτελούσαν σημαντικοί πνευματικοί χώροι.

Είναι σαφές πως η εξαγγελία αυτή έρχεται να στηρίξει αποφασιστικότερα το πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάδειξης μοναστηριών, ασκητηρίων και ναών της περιοχής που ξεκίνησε ευθείς μετά την επανασύσταση της ιστορικής επισκοπής των Σταγών, την ανάδειξή της σε Μητρόπολη και την έλευση του κ. Σεραφείμ.

Εμφανίσεις: 59668
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!