Απάντηση συνηγόρου Αρχιμ. Ιωάννη Καρασακαλίδη

karakasalidis

Απαντώντας στο δελτίο τύπου της Iεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως για την υπόθεση του εντολέως μου Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καρασακαλιδη έχω να σημειώσω τα εξής:

​1. Αποτελεί άξιο απορροίας ο οίστρος που επιδεικνύει η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης στην έκδοση δελτίου τύπου για μία υπόθεση, η οποία εκδικάσθηκε χθες το απόγευμα, η απόφαση δε εξεδόθη αργά το βράδυ, στις 10.00 μ.μ.

​Επίσης με δεδομένο ότι ούτε στον εντολέα μου χορηγήθηκαν τα πρακτικά ή κάποιο απόσπασμα της απόφασης, αφού αυτά δεν μπορούσαν να έχουν ετοιμαστεί όπως μας εδηλώθη από το Γραμματέα του Συνοδικού, η δε όλη διαδικασία εγένετο κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία μόνο του εντολέως μου και εμού, θα ήταν ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει η Μητρόπολη, ποιος την πληροφόρησε για την έκδοση της αποφάσεως αφού, όπως είναι γνωστό υπόκειται στο Νόμο περί προσωπικών δεδομένων η γνωστοποίηση σε κάποιον αποφάσεως χωρίς την επίδειξη από αυτόν νομιμοοιήσεως και ρητής εξουσιοδοτήσεως προκειμένου να λάβει γνώση μίας απόφασης η αντίγραφο αυτής.

​2, Οι φράσεις « εγκατέλειψε την μετάνοια του και περιφέρθηκε σε δυο μητροπόλεις της Ελλάδος» είναι τουλάχιστον άκομψες και προσβλητικές αφού δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

​3. Δεν υπάρχουν καταγγελίες προ έτους αλλά μόνο στις 22 Φεβρουάριου 2013.

​4. Δεν του προτάθηκε να εγκαταβιώσει στο μοναστήρι ποτέ και η μονή δεν εξέδωσε ποτέ απολυτήριο.

​5. Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης δεν παραδέχθηκε καμία ενοχή, ουδέποτε και για κανένα αδίκημα. Αυτός είναι και ο λόγος που η υπόθεση έφτασε στο συνοδικό δικαστήριο.

​6. Τα αδικήματα με τα οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί ο πατήρ Ιωάννης Καρασακαλίδης ενώπιον του Συνοδικού είχαν ως επαπειλούμενη ποινή την καθαίρεση ποινή, που δυστυχώς, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, επιθυμούσαν διακαώς κάποιοι από το χώρο της Εκκλησίας.

​Το Δικαστήριο δεν τον καθήρεσε αλλά του επέβαλε την ποινή της αργίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν παύει μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτής να ιερουργεί κανονικά.

​7. Ασκήθηκε ήδη έφεση κατά της αποφάσεως και η υπόθεση θα εκδικασθεί από το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό.

​8. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν κατά πλειοψηφία κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε μειοψηφία που είχε διαφορετική άποψη διά την κρινομένη υπόθεση.

​Τέλος εκφράζω την απογοήτευση του εντολέως μου για την εχθρότητα η οποία επιδεικνύεται για άλλη μία φορά κατά του προσώπου του, από τμήμα της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Με εκτίμηση,

ο συνήγορος υπεράσπισης

Δημήτριος Ομ. Ραπτόπουλος

Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

ΑΜΔΣΘ 4505

Ερμού αρ. 1, 54625 – Θεσσαλονίκη

Τηλ 517626,

κιν 6976116656

Εμφανίσεις: 114062
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!