Αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα από Ενορία των ΗΠΑ

korona

Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην περιοχή Κορώνα της πόλεως Νέας Υόρκης προσέφερε φιλανθρωπική βοήθεια στα θύματα της βαθιάς οικονομικής κρίσεως στην Ελλάδα, με την παροχή 2,500 ζευγαριών υποδήματα,  τα οποία διετέθησαν προς ενίσχυσιν του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα υποδήματα παρεδώθησαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου προς διανομήν στους εμπερίστατους κατοίκους των επισκοπών αυτών.

Η παραλαβή της φιλανθρωπικής αποστολής παρελήφθη από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Σεβ. Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, οι οποίοι συναντήθηκαν ξεχωριστά με τον ιερατικώς προϊστάμενο της Κοινότητος της Μεταμορφώσεως Αιδ. Οικονόμο Γεώργιο Αναστασίου και αντιπροσωπεία επιτρόπων της κοινότητος, που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για την παράδοση της αποστολής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο και την συνοδεία των αξιωματούχων της κοινότητος κατά την συνάντησή τους, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

Συν τοις άλλοις, αναφέρθηκε στα διάφορα κοινωνικά προγράμματα που προσφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπως το φιλανθρωπικό πρόγραμμα «Αποστολή» και την συνεργασία που έχει συνάψει με συνεργαζόμενες αλυσίδες υπεραγορών για την προσφορά τροφίμων σε πιο προσιτές τιμές για χαμηλοεισοδηματίες και ανέργους.

Με την ενέργειά αυτή, η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Κορώνας έρχεται να επεκτείνει το πλαίσιο της φιλανθρωπικής δραστηριότητός της και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ανταποκρινόμενη στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα λόγω της υψηλής ανεργίας και των άλλων δυσμενών εξελίξεων που οφείλονται στην οικονομική κρίση που ξέσπασε στην χώρα το 2009 και ακόμη σοβεί.

Μαζί με την αποστολή βοήθειας στον λαό της Ελλάδος, το πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Μεταμορφώσεως Κορώνας συμπεριλαμβάνει την παροχή δωρεάν ελληνικής παιδείας σε ενδιαφερόμενους μαθητές από όλη την Ν. Υόρκη, την συνεργασία με κρατικούς φορείς και παράγοντες τοπικής αυτοδιοίκησης για την στέγαση προγραμμάτων προνοίας (σίτισης, δωρεάν υποβολής φορολογικών δηλώσεων, κτλ.), την παροχή υποτροφιών και οικονομικής βοήθειας προς τα χαμηλά λαϊκά στρώματα, κτλ.

Εμφανίσεις: 62496
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!