Ο Πάπας εναντίον της Μαφίας

papas2

Ο Πάπας Φραγκίσκος σκοπεύει να διαλύσει τα κέντρα οικονομικής εξουσίας στο Βατικανό, δήλωσε ο Νίκολα Γκρατέρι.

Η Σταυροφορία του Πάπα Φραγκίσκου κατά της διαφθοράς τον έχει βάλει στο στόχαστρο της παντοδύναμος μαφίας της Ιταλίας, προειδοποιεί ο πολέμιος της μαφίας, εισαγγελέας.

Ο Νίκολα Γκρατέρι, ο οποίος έχει προσπαθήσει να καταπολεμήσει την μυστηριώδη Καλαβρέζικη μαφία Ντραγκέτα, δήλωσε την Τετάρτη ότι η προσπάθεια του Φραγκίσκου να φέρει διαφάνεια στο Βατικανό προκαλεί νευρικότητα και ταραχή στους μαφιόζους που διαπράττουν οικονομικά εγκλήματα με διεφθαρμένους ιερωμένους.

«Αν τα αφεντικά της μαφίας μπορούν να τον σταματήσουν δεν θα διστάσουν. Δεν γνωρίζω αν είναι σε θέση να απειλήσουν τον Πάπα, αλλά είμαι σίγουρος ότι το σκέφτονται. Μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι» δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για «μια ταπεινή εκκλησία», έχει στηρίξει τη μεταρρύθμιση στην τράπεζα του Βατικανού, η οποία εδώ και χρόνια είναι ύποπτη ότι αποτελεί κανάλι για τη νομιμοποίηση των κερδών της μαφίας.

Αυτή την εβδομάδα η αστυνομία κατέσχεσε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στον Λόφο Janiculum της Ρώμης – πρώην μοναστήρι – το οποίο η Μαφία Ντραγκέτα φέρεται να αγόρασε από ένα θρησκευτικό τάγμα.

Σε ένα φλογερό κήρυγμα την Δευτέρα, ο Πάπας Φραγκίσκος καταφέρθηκε κατά της διαφθοράς.

Εμφανίσεις: 52661
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!