Μπροστάρης στο συλλαλητήριο ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός

ImageΙδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας  και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε σύσσωμη η ηγεσία του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου  την περασμένη Πέμπτη, με αφορμή την απόφαση της πολιτείας για την λειτουργία κέντρων κράτησης μεταναστών, ένα από τα οποία προορίζεται και στα όρια του Δήμου.

Πλήθος οργισμένων κατοίκων, αποφασισμένων για όλα εκπροσώπων της τοπικής εξουσίας , αλλά και φορέων του Έβρου, παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό, την τοποθέτηση του Μητροπολίτη, να δηλώνει απόλυτα σύμφωνος, συμπαραστάτης και αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα τους, επισημαίνοντας πως  η υλοποίηση μια τέτοιας απόφασης  αποτελεί μια ακόμη εκδήλωση της απαξίωσης που έχει η πολιτεία για τον Έβρο.

Ο κ. Δαμασκηνός  πρότεινε παράλληλα με το ζήτημα των κέντρων κράτησης, ο αγώνας να προεκταθεί και σε άλλους βασικούς τομείς που φθίνουν στη Θράκη, όπως η συρρίκνωση και η κατάργηση υπηρεσιών στον κεντρικό και βόρειο Έβρο,( κατάργηση των ΔΟΥ, υποκαταστημάτων της ΔΕΗ, υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, κατάργηση του Πρωτοδικείου, των Α-θμιων και Β-θμιων Γραφείων Εκπαίδευσης, και τόσων άλλων) με σοβαρότατες συνέπειες για τον τόπο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, σε οποιαδήποτε μορφή πάρουν οι κινητοποιήσεις, αλλά και στις συναντήσεις που θα υπάρξουν  με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Εμφανίσεις: 46700
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!