Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Κασσανδρείας Νικόδημο (ΒΙΝΤΕΟ)

egainia11

Με την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκαν τα εγκαίνια του περικαλλούς Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νικήτη, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη η Ιερά Ακολουθία των Εγκαινίων, αφού προηγουμένως διαβάστηκαν οι Ακολουθίες των Ωρών. Με πομπή ο Σεβασμιώτατος, ο κλήρος και ο λαός λιτάνευσαν τα Ιερά Λείψανα τρεις φορές γύρω από τον Ναό.

Στη συνέχεια  τα Ιερά Λείψανα τοποθετήθηκαν στο κέντρο της Αγίας Τράπεζας, το λεγόμενο «φυτό», μαζί με τα ονόματα «υπέρ υγείας» και «υπέρ αναπαύσεως» που είχαν γράψει οι πιστοί. Η ειδική θέση στην Αγία Τράπεζα σφραγίστηκε με κηρομαστίχη.

Ακολούθησε η πλύση της Αγίας Τράπεζας και ο καθαγιασμός της με το Άγιο Μύρο και άλλα ειδικά καθαγιασμένα αρώματα.

Επίσης καθαγιάστηκαν Ιερά Αντιμήνσια καθώς και τα τοιχώματα του Ιερού Ναού.

Εν συνεχεία ανάφτηκαν με το Άγιο Φως τα Ιερά Καντήλια της Αγίας Τραπέζης, του Ιερού και του τέμπλου και τελέσθηκε πανηγυρικά η  πρώτη Θεία Λειτουργία, στον εγκαινιασμένο πλέον Ιερό Ναό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος Κασσανδρείας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν εμφανώς και αφανώς για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον εφημέριο π. Αθανάσιο για τις προσπάθειές του και τον αγώνα του όλα αυτά τα χρόνια.

naos 1

egainia12

egainia13

egainia14

e1

e5

e92

e97

e991

e9924

Εμφανίσεις: 82040
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!