Σιδηροκάστρου Μακάριος "Ο Μητροπολίτης Σύρου έχει όνειρο και όραμα" - (Φώτο)

ImageΠροσκύνημα στην Ιερά Νήσο Τήνο με αφορμή τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, πραγματοποιούν Μητροπολίτες Σάμου Ευσέβιος, Καισαριανής Δανιήλ, Σερρών Θεολόγος, Πατρών Χρυσόστομος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Κορίνθου Διονύσιος, Λευκάδος Θεόφιλος, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Κηφισίας Κύριλλος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος και Ανδρούσης Θεόκτιστος.

Στο λιμάνι της Τήνου του Αρχιερείς υποδέχθηκε ο Γενικός Αρχιερατικός Πρωτ. Γεώργιος Φανέρος, και εν συνεχεία μετέβησαν στον Ναό της Μεγαλόχαρης.

Εκεί τελέστηκε ακολουθία όπου προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, παρουσία των Αρχών και των φορέων της Νήσου, καθώς και πλήθος πιστών.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου μετά το πέρας της Ακολουθίας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Συνήλθαμε σήμερα εδώ στον ναό της Μεγαλόχαρης πλειάδα αρχιερέων, και έχουμε την ευλογία να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της».

Επίσης ο κ. Διονύσιος εξέθεσε τα πλεονεκτήματα και τις αρετές του Μητροπολίτη Σύρου, κάνοντας λόγω για ένα δυναμικό και μορφωμένο ιεράρχη.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, κλείνοντας τόνισε, ότι ο μητροπολίτης Δωρόθεος συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις και τις αρετές που πρέπει να έχει ένας αρχιερεύς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γενικός Αρχιερατικός Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός και όλοι οι ιερείς της Ιεράς Νήσου Τήνου, προσέφεραν στον κ. Δωρόθεο ένα εγκόλπιο με αφορμή τα ονομαστήρια του.

Εν συνεχεία ακολούθησε επίσημο γεύμα προς τιμήν των Αρχιερέων, καθώς και του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου για τα ονομαστήρια του.

Εκεί μίλησε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δεκαετή αρχιερατεία του Μητροπολίτη Σύρου, τονίζοντας ότι «είναι δύσκολο να σκιαγραφήσει κανείς με λόγια απλά, την προσωπικότητα του Αγίου Σύρου, αλλά και το μεγάλο έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια».

Επίσης ο κ. Μακάριος, απαρίθμησε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας του Μητροπολίτη Δωροθέου, τονίζοντας ότι «πρώτον η αρχοντιά σας! Δεύτερον είστε αεικίνητος, είναι γνωστό ότι δεν κάθεστε ποτέ, διότι καθημερινά διακονείτε το ευσεβή λαό, από την μεγαλύτερη Εκκλησία μέχρι το μικρότερο εκκλησάκι».

«Τρίτον είστε τελειομανής! Τέταρτον είστε άριστος κήρυκας, αφού είναι γνωστό ότι διακονείτε επαξίως τον άμβωνα όπου και εάν βρεθείτε. Πέμπτον, είστε γνώστης των εκκλησιαστικών, πνευματικών, πολιτιστικών και πολιτικών θεμάτων. Έκτον, είστε καλός ιερουργός. Έβδομον, είστε καλός χειριστής των διοικητικών θεμάτων. Όγδοων, είστε καλός και γνήσιος φίλος. Ένατων, είστε ταχείς και άμεσος στην επίλυση όλων των προβλημάτων. Τέλος, δέκατον εάν συνοψίσουμε όλα τα προηγούμενα είστε ένας καλός και χαρισματικός ποιμένας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Κλείνοντας ο κ. Μακάριος, επεσήμανε: «Ο Άγιος Σύρου έχει όνειρο και όραμα, είστε τυχεροί που είναι ο Επίσκοπος Σας! Ο κ. Δωρόθεος είναι για εσάς ένα δώρο Θεού».

Δείτε από την RomfeaTv το σχετικό βίντεο:

{youtube width="620" height="400"}nAM4kD_OHrY{/youtube}

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 72676
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!