Δρούτσας: "Το Άγιον Όρος το τιμούμε. Είμαστε κοντά Σας, όπως και Εσείς σ’ εμάς"

ImageΣτο Άγιον Όρος βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας, ο οποίος σήμερα θα προεδρεύσει της «Επιτροπής για τη μελέτη και προώθηση της προστασίας του Αγίου Όρους και λοιπών ζητημάτων Αθωνικής Πολιτείας».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Δρούτσας, την Παρασκευή πρώτη ημέρα της επισκέψεως του στο Άγιον Όρος, πραγματοποιήσε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Εκεί, ο Υπουργός Εξωτερικών έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο και την Αδελφότητα της Μονής.

Ο Ηγούμενος καλωσορίζοντας τον Υπουργό στο Περιβόλι της Παναγίας, τόνισε ότι «είναι μεγάλη χαρά για εμάς που επισκέπτεστε σήμερα το Μοναστήρι μας».

Ο Υπουργός στην αντιφώνηση του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να Σας εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες και την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για την θερμή υποδοχή που επιφυλάξατε στην συνοδεία μου και σ’ εμένα.Είναι γνωστή η φιλοξενία που με τόση αρχοντιά προσφέρει το μοναστήρι Σας και Εσείς προσωπικά.»

«Ήθελα να Σας μεταφέρω τον σεβασμό και την αγάπη του Πρωθυπουργού, με τον οποίο γνωρίζεσθε προσωπικά και ο οποίος ιδιαιτέρως τιμά το έργο και την προσφορά Σας στο Άγιο Όρος και όχι μόνο. Γνωρίζετε πολύ καλά τους αγώνες, τις αγωνίες και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας, Σας θεωρούμε συμπαραστάτη μας», πρόσθεσε ο κ. Δρούτσας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Δρούτσας, υπογράμμισε ότι «η ιστορική πορεία της μοναστικής Πολιτείας του Άθω, κατέδειξε με αδιάσειστα στοιχεία την συμβολή, συμμετοχή, αλληλεγγύη, προσφορά και ιδιαιτέρως την προθυμία για κάθε θυσία των οικιστών της, στις δύσκολες περιστάσεις που, κατά καιρούς, πέρασε η Χώρα μας.»

«Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό, όπως για το ότι, στον Ελληνικό χώρο περιλαμβάνεται ο εξαίσιος Άθως με την τεράστια και μεγάλης σημασίας πολιτιστική κληρονομιά, η οποία συνεχίζεται και επεκτείνεται χάρις στην παρουσία και προσφορά των οικιστών του», επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Κλείνοντας ο κ. Δρούτσας, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της Αθωνικής Πολιτείας, τονίζοντας ότι «η σημερινή Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της και ο ομιλών, ως καθ’ ύλην αρμόδιος για το Άγιον Όρος, το γνωρίζουμε, το εκτιμούμε και το τιμούμε».

«Αναγνωρίζουμε, αποδεχόμαστε και ενστερνιζόμαστε τα προβλήματα και τις ανάγκες Σας. Είμαστε κοντά Σας, όπως και Εσείς σ’ εμάς. Ό,τι μπορούμε θα το κάνουμε. Πάντοτε μαζί Σας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τέλος να αναφερθεί ότι σήμερα Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθεί υποδοχή του Υπουργού από τον Πρωτεπιστάτη Γέροντας Παύλο Λαυριώτη και τα Μέλη της Ιεράς Κοινότητας στο Πρωτάτο.

Εμφανίσεις: 51423
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!