Η εορτή των Εισοδίων στον ομώνυμο ναό στη Ν. Φιλοθέη

salononΜε λαμπρότητα εορτάστηκαν χθες και σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Φιλοθέη.

Στον πανηγυρικό εσπερινό καθώς και ανήμερα της εορτής των Εισοδίων, ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος ενώ κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Την παραμονή της εορτής, εντολή του Μακαριωτάτου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου Β’, ο Θεοφιλέστατος χειροθέτησε τον π. Γεώργιο Χριστοδούλου, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού και υπεύθυνο νεότητος της ενορίας πνευματικό, ενώ στη συνέχεια τόνισε και τις δυσκολίες της συγκεκριμένης διακονίας καθώς και τις ευθύνες που φέρει ένας πνευματικός βοηθώντας τους πιστούς στο δύσκολο έργο της σωτηρίας.

Το πρωί ο Θεοφιλέστατος χειροθέτησε πνευματικό έναν αξιόλογο και δραστήριο κληρικό στον τομέα της νεότητος, τον π. Μιχαήλ Σταθάκη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Ψυχικού και υπεύθυνο νεότητος της ενορίας.

Το απόγευμα τελέσθηκε ο Μεθέορτος εσπερινός μετά του Ιερού Ευχελαίου με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο της λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Υπερευλογημένης Δεσποίνης ημων Θεοτόκου.

Εμφανίσεις: 123216
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!