Αναδίπλωση Βοστώνης Μεθόδιου - Έκλεισε το θέμα του Λιν

ImageΣε ολοκληρωτική αναδίπλωση προέβη ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος για το ζήτημα της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Λιν Μασαχουσέτης.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του με ημερομηνία 31 Μαΐου 2011, προς τον ιερέα Γεώργιο Τσουκαλά, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της μέλη της κοινότητας αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, πως, <η δυσάρεστη αντιπαράθεση η οποία εδώ και έξι μήνες ταλαιπωρεί την κοινότητα, την Μητρόπολη και την Αρχιεπισκοπή σας, πρέπει να λάβει τέλος>.

Σε άλλο σημείο γράφει πως <θεωρώ την δυσάρεστη αντιπαράθεση λήξασα. Άμα τη παραλαβή της παρούσης επιστολής, η ενορία του Αγίου Γεωργίου δύναται και πάλιν να τελεί τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας>, ενώ προτρέπει γράφοντας <ας επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας στην αποκατάσταση της ειρήνης και της αρμονίας, στην επούλωση των πληγών που μας πλήγωσαν όλους. Ας συμβάλουμε όλοι μας στο κλείσιμο αυτού του θλιβερού κεφαλαίου στη ζωή της Αρχιεπισκοπής>.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010, όταν η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου του Λιν ομόφωνα αρνήθηκε να δώσει την αύξηση των 20,000 δολαρίων στην ετήσια οικονομική της συνεισφορά προς την Αρχιεπισκοπή, από 68,000 χιλιάδες που ήταν, να τις κάνει 88,000 παρά τις πιέσεις και τις απειλές του κ. Μεθόδιου, ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο δημιουργίας σχίσματος με την απαγόρευση τέλεσης των μυστηρίων του γάμου και της βάπτισης στην κοινότητα.

Η κοινότητα με γενικές συνελεύσεις της είχε πει <όχι> στον Μητροπολίτη Μεθόδιο, ενώ πλείστοι όσοι ενορίτες του Αγίου Γεωργίου με επώνυμες επιστολές τους όπως η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Στέισι Αραμπατζή είχαν καταγγείλει τον κ. Μεθόδιο για απάδουσα συμπεριφορά σε ιεράρχη, ενώ δεκάδες ενορίτες με δηλώσεις τους στον «Εθνικό Κήρυκα» ζήτησαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Μεθοδίου από την Βοστώνη.

Πληροφορίες του <Ε.Κ.> αναφέρουν ότι υποδείχθηκε στον κ. Μεθόδιο να βρει τρόπο και να κλείσει το θέμα του Λιν πάραυτα, πράγμα που κάνει με την προαναφερθείσα επιστολή του. Λεπτομέρειες στην έκδοση της Δευτέρας.

Εμφανίσεις: 41855
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!