Λαμπρή λιτανεία της Παναγίας της Κανάλας στο Αιγάλεω (ΦΩΤΟ)

kanala0

Για την Romfea.gr,  Αθανάσιος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Κανάλας, απο τον κλήρο και τον λαό του Αιγάλεω. 

Της ιεράς λιτανείας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, η οποία ξεκίνησε απο τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αιγάλεω.

"Η Τοπική εκκλησία με όση δύναμη της δίνει ο πιστός λαός, καθημερινά προσφέρει φαγητό και στηρίζει τον πάσχοντα συνάνθρωπο", ανέφερε χαρακτηριστικά στον λόγο του ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος. 

Σε άλλο σήμειο ο κ. Αλέξιος πρόσθεσε: "Σταθείτε δίπλα η μάλλον κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας μας, και θα νιώσετε την θαλπωρή των επιστηρικτών της πτερύγων."

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον ακάματο εργάτη του αμπελώνος του Κυρίου π. Εμμανουήλ για την φιλοξενία, αλλά και όλους τους πατέρες που από όλη την Αττική ήρθαν για να αποδώσουν την τιμή της προσκλήσεως στο πρόσωπο του ιερέως.

Στη συνέχεια τελέστηκε ιερά παράκληση της Παναγίας από τον Αρχιμ. Αυξέντιο Ρουσσάκη, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος και Εφημέριο Οινόης, ορεινής Μεγαρίδος Αττικής.

Ο π. Αυξέντιος μετά το πέρας της παράκλησης, ευχήθηκε η "Παναγία η Κανάλα" να ανοίξει τα "κανάλια" της θείας χάριτος προς όλους εκείνους που με πίστη επικαλούνται την μεσίτεια του Αγίου Γεωργίου.

Λίγα λόγια για τον ναό του Αγίου Γεωργίου

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Αιγάλεω βρίσκεται στο βόρειο κράσπεδο της Ιεράς Οδού, στην συμβολή με την οδο Προύσης, δυτικώς του Κηφισού αμέσως μετά τη γέφυρα στη περιοχή του Αιγάλεω.

Ο Ι. Ναός είναι του 16ου αιώνα και η Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας είναι 1000 ετών

kanala1

kanala2

kanalasproistamenos1

kanala3

kanala5

kanala6

kanala6a

kanala7

kanala8

kanalasproistamenos3

kanala10

Εμφανίσεις: 132468
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!