Τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτων στο Jordanville - (Φώτο)

ImageΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων των αποφοίτων της Ιερατικής Σχολής της Αγίας Τριάδος της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς στο Jordanville της Νέας Υόρκης, παρουσία του Μητροπολίτου της ROCOR Ιλαρίωνος και του Επισκόπου Πέτρου.

Πριν την έναρξη της τελετής πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, παρουσία των ιεροσπουδαστών, πλήθος πιστών και συγγενών των αποφοίτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ιεροσπουδαστές μετά το πέρας της τράπεζας που παρετέθη, μετέβησαν στο Καθολικό της Μονής, όπου τελέστηκε δέηση επί τη λήξη της τρεχούσης διδακτικής περιόδου.

Η τελετή άρχισε με προσευχή, ενώ τετραμελείς χορωδία έψαλε τους εθνικούς ύμνους των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς  απευθύνθη πρώτον προς τους ιεροσπουδαστές συγχαίροντάς των δια την περάτωση των σπουδών τους.

Εν συνεχεία τους ζήτησε να προσεύχονται ακατάπαυστα, να σέβονται κάθε προσερχόμενο στην εκκλησία, και να τους υπηρετούν σαν καλοί ποιμένες.

Επίσης, ζήτησε να χρησιμοποιήσουν την θεολογική τους κατάρτιση σε κάθε ρόλο τους στην εκκλησία, ενώ υπενθύμισε τους λόγους του Απ. Πέτρου να υπηρετούν την Εκκλησία με τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.

Κατόπιν ο πρύτανης της σχολής, ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Λουκάς, έδωσε τον λόγο στον κύριο ομιλητή της τελετής, πρωτοπρεσβύτερο και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης π. Γεώργιο Δράγα, ο οποίος είναι και μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ιερατικής Ακαδημίας της Αγίας Τριάδος.

Ο π. Γεώργιος επεσήμανε την αγιότητα που υπάρχει στην Ιερά Μονή και την Ιερατική Σχολή, μιλώντας δε από καρδιάς και παραδίδοντας την προς τούτο γραπτή ομιλία του για να διανεμηθεί προς ανάγνωση στους σπουδαστές.

Η ομιλία του εστιάστηκε στην βασιλική ιερωσύνη διαφοροποιώντας την δυτική από την ορθόδοξη ιερωσύνη. Ιερέας είναι ο προσφέρων.

Εξήγησε δε την σημασία του λαϊκού και κληρικού στοιχείου, καθώς και τον ρόλο της διακονίας, του πρεσβυτερίου και του επισκόπου, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην Τάξι του Μελχισεδέκ και στην ουσία της Λειτουργίας.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Ιλαρίων απένειμε τα ιεροσπουδαστές, και κατόπιν ο ιεροσπουδαστής Μάξιμος απεύθυνε σύντομο λόγο στη Ρωσική, ενώ ο αριστούχος της περιόδου Εφραίμ στην Αγγλική.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 77472
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!