Αρχιερατικό Συλλείτουργο στη Νάξο (ΦΩΤΟ)

paronaxia1

ROMFEA.GR | Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε στη Νάξο για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στη πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Οικείος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Να αναφερθεί ότι τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, μετά το πέρας της οποίας ο Μητροπολίτης Παροναξίας ευχαρίστησε τους Επισκόπους και συνεχάρη όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση και τέλεση της Πανηγύρεως, τα σχολεία και τον ευσεβή λαό για τη συμμετοχή τους. 

Μεγάλο πλήθος ευσεβών Ναξίων συμμετείχε και φέτος στο διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων. Αναμεσά τους παρέστησαν η Γενική Γραμματεύς της Αποκεντρωμένης Περιφερείας Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, οι τοπικές αρχές (Δήμου και Περιφέρειας), εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστικών και λοιπών Αρχών του νησιού καθώς και μεγάλη αντιπροσωπεία Καθηγητών , Δασκάλων και μαθητών - μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι με της γαλανόλευκες σημαίες των σχολείων τους κόσμησαν τη μεγάλη Θεομητορική εορτή. 

Σημαντική τέλος στην λαμπρότητα της Πανηγύρεως ήταν η συμβολή της φιλαρμονικής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

paronaxia

paronaxia2

paronaxia3

paronaxia4

paronaxia5

paronaxia15

paronaxia16

paronaxia7

paronaxia8

paronaxia9

paronaxia10

paronaxia11

paronaxia12

paronaxia13

paronaxia14

Εμφανίσεις: 82940
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!