Πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Αργολίδος (ΦΩΤΟ)

NAYPLIO PROTH LITOURGIA SESPOTH NEKTARIOU4

Στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο λειτούργησε σήμερα  για πρώτη φορά ο νέος Μητροπολίτης  Αργολίδος κ. Νεκτάριος  συλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.

Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας ο νέος Μητροπολίτης κήρυξε τον θείο λόγο και μετά το πέρας αυτής τέλεσε τρισάγιο εις μνήμη των αρχιερατευσάντων  προκατόχων του Μητροπολιτών.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης περιόδευσε την παλιά πόλη του Ναυπλίου με τα γραφικά σοκάκια και επισκέφτηκε τον Ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, εκεί που σκοτώθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας, καθώς και τον Ιερό Ναό της Παναγίας, εκεί που οι Τούρκοι κρέμασαν τον πολιούχο της πόλης Άγιο Αναστάσιο.

Τέλος ο Μητροπολίτης δέχθηκε ευχές στο Επισκοπείο στο Ναύπλιο όπου παραβρέθηκε κι ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ο οποίος λειτούργησε με την ευλογία του Αργολίδος στο Ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Προσύμνη Αργους.

NAYPLIO PROTH LITOURGIA SESPOTH NEKTARIOU20

NAYPLIO PROTH LITOURGIA SESPOTH NEKTARIOU1

NAYPLIO PROTH LITOURGIA SESPOTH NEKTARIOU3

NAYPLIO PROTH LITOURGIA SESPOTH NEKTARIOU5

NAYPLIO PROTH LITOURGIA SESPOTH NEKTARIOU6

NAYPLIO PROTH LITOURGIA SESPOTH NEKTARIOU8

NAYPLIO PROTH LITOURGIA SESPOTH NEKTARIOU12

NAYPLIO PROTH LITOURGIA SESPOTH NEKTARIOU13

NAYPLIO PROTH LITOURGIA SESPOTH NEKTARIOU15

NAYPLIO PROTH LITOURGIA SESPOTH NEKTARIOU16

NAYPLIO PROTH LITOURGIA SESPOTH NEKTARIOU17

Εμφανίσεις: 70454
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!