Πανήγυρις Ι.Ν. Αποστόλου Ανδρέου Σκεπαστού Καλαβρύτων

koronieasΜε άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων προσκληθείς απο το Εκκλ. Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγ. Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου Σκεπαστού Καλαβρύτων, προεξήρχε της Πανηγύρεως του Ι. Ναού.

Αφ' εσπέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό με συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αγ. Λαύρας Αρχιμ. Ευσεβίου και πολλων κληρικών της περιοχής.

Στο κήρυγμά του ετόνισε ότι ο Αγ. Ανδρέας είναι Απόστολος και Μάρτυς και αφού ανέλυσε επιγραμματικά τις δύο αυτές έννοιες είπε ποιά είναι η σχέση τους με μας σήμερα.

Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας της εορτής χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας.

Κατά το κήρυγμά του πήρε αφορμή από το αποστολικό ανάγνωσμα, που περιγράφει τις ταλαιπωρίες της αποστολικής ζωής, αλλά και τον τρόπο αντιμετωπίσεως των διωκτών εκ μέρους των Αποστόλων.

Ανέφερε το ¨Λοιδωρούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα.....¨ και ετόνισε την σημασία και την αξία της πραότητας και της συγχωρητικότητας σε αντίθεση με την βία και εκδικητικότητα.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ευχήθηκε σε όλους και ιδιαιτέρως σε όσους εορτάζουν την προστασία του Αγ. Ανδρέου και ευχαρίστησε τον Σέβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων ''τον εκλεκτό και διακεκριμένο αγωνιστή Ποιμενάρχη σας'' όπως είπε, για την παρασχεθείσα άδεια.

Έψαλε ως προσκεκλημενος ο πρωτοψάλτης κ. Χ. Νταραβάνογλου δεξιά και ο κ.Β. Καλογερόπουλος πρωτοψάλτης Καλαβρύτων αριστερά.

Ακολούθησε Λιτάνευση της Ι. Εικόνος του Αγ. Αποστόλου Ανδρέου.

Ο π. Αθανάσιος με τους επιτρόπους του Ι. Ναού εφρόντισαν την άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως.

Είναι ήδη η τέταρτη χρονιά που με την ευλογία του Αγίου Καλαβρύτων και την φροντίδα του Δικηγόρου και ιεροψάλτου κ. Ανδρέα Χρόνη ο Σεβ. Κορωνείας μεταβαίνει στο Σκεπαστό για την Πανήγυρη του Αγ.Ανδρέου.

Καταλύει στους ξενώνες του προτύπου Γηροκομείου Καλαβρύτων και Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου,που ιδρυμένο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο αποτελεί ένα κόσμημα της Μητροπόλεως και της περιοχής.

Εμφανίσεις: 60348
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!