Κορωνείας: ''Η Εκκλησία είναι η ταμιούχος της Χάριτος''

koroneias1Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην Πανήγυρη του Ι. Ναού Αγ. Ανδρέου Σκεπαστού Καλαβρύτων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, λειτούργησε σήμερα, Κυριακή, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων.

Ο Σέβ. Κορωνείας απευθυνόμενος προς το πυκνό εκκλησίασμα, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη, που του έδωσε την ευκαιρία να λειτουργήσει στα ιστορικά και ηρωϊκά Καλάβρυτα,παίρνοντας αφορμή από το ''χάριτι εστέ σεσωσμένοι'' του Αποστόλου της ημέρας, τόνισε ότι η Εκκλησία - το Σώμα του Χριστού - είναι η ταμιούχος της Χάριτος.

Γι αυτό, είπε, πρέπει να μένουμε ενσωματωμένοι σ' αυτό το Σώμα και υπογράμμισε την αξία του εκκλησιασμού της συμμετοχής δηλ. των πιστών στην λατρεία της Εκκλησίας από την οποία αναχωρούν οι πιστοί ''πύρ πνέοντες ως λέοντες'' κατά τον Ι. Χρυσόστομο.

Μετά την Θ. Λειτουργία ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο νέου αιφνιδίως θανόντως, είπε λίγους παραμυθητικούς λόγους και ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα

Εμφανίσεις: 57304
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!