Η Ι.Μ. Βλατάδων τίμησε τον Απόστολο Ανδρέα (ΦΩΤΟ)

ed1

Για την Romfea.gr, Αρχιμ. Γρηγόριος Παπούλας

Στον πανηγυρίζοντα μετοχιακό της ιερό Ναό του αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στη Θεσσαλονίκη, η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, συμμετείχε στην Θρονική Εορτή του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου, τιμώντας την μνήμη του ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, με Χριστιανική κατάνυξη και πανηγυρικές ιερές ακολουθίες, κατά την Εκκλησιαστική τάξη και παράδοση.

Ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της παραμονής τελέσθηκε χοροστατούντος του καθηγουμένου της, Αρχιμ. κ. Νικηφόρου Ψυχλούδη και τη συμμετοχή των πατέρων και αδελφών της Μονής αλλά και άλλων κληρικών που προσήλθαν για να συνεορτάσουν τη μεγάλη αυτή εορτή.

Τη διακονία του θείου λόγου είχε ο Αρχιμ. π. Γεώργιος Χρυσοστόμου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, ο οποίος αναφέρθηκε στη Αποστολική δράση του αγίου Ανδρέου και στην παγκόσμια εορτή του, με κύρια και κεντρική, την πρωτόθρονη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Την κύρια ημέρα στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και στη συνέχεια ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, μετά του καθηγουμένου, των πατέρων της Μονής και των προσελθόντων πατέρων και με τη συμμετοχή πολλών Χριστιανών.

Στο Θείο Κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή του εορτάζοντος Αποστόλου και στην προσωπική, πνευματική, ουσιαστική του σχέση μετά του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η οποία ήταν αποτέλεσμα της παρουσίας του Θεανθρώπου Κυρίου μας στη ζωή του, όπως και στους υπολοίπους μαθητές και Αποστόλους, αλλά και στους ανά τους αιώνας αγίους και Χριστιανούς, αναφέρθηκε στην εναγώνια αναζήτηση του Κυρίου, από τον σημερινό αποπροσανατολισμένο άνθρωπο και έδειξε την Αγία Γραφή και τον λόγο του Κυρίου ως τον δρόμο επιστροφής και τα εφόδια γι’αυτόν και την Εκκλησία Του ως τον τόπο συνάντησης και ένωσης μαζί Του.

Στο τέλος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για την ευκαιρία που του χάρισε να συνεορτάσει τον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα, υποβάλλοντας τα εόρτια υιικά του σεβάσματα.

ed2

ed3

ed4

ed5

Εμφανίσεις: 74925
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!