Με κατάνυξη τιμήθηκε η Αγία Βαρβάρα στα Μετέωρα

DSC08614

Του Αθανάσιου Βλάχου

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ρουσάνου Μετεώρων.

Το απόγευμα της Τρίτης στο καθολικό της Μετεωρίτικης Μονής τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αυλώνος κ. Χριστόδουλου και του Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, της Καθηγουμένης, Γερόντισσας Φιλοθέης, των Καθηγουμένων της Μοναστικής πολιτείας, μοναχών και αδελφών, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, του π. Δημάρχου κ. Μπουτίνα, της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας κ. Νάκη, του Διοικητού της Π.Υ κ. Τσιορλίδα και πλήθους πιστών που κατέκλυσαν το μοναστήρι.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και την μαρτυρία της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού και του Αγίου Σεραφείμ προτρέποντας τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της πίστης των προς τον Κύριο για να απολαύσουν την πραγματική αγαλίαση και την βασιλεία των ουρανών.

Σε σύντομη παρέμβαση του ο Μητροπολίτης κ. Σεαραφείμ έκανε λόγο για μια εξέχουσα προσωπικότητα της εκκλησίας μας η οποία αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας καθώς με την δύναμη της πίστης της προς τον Χριστό αψήφησε τις απειλές και τα βασανιστήρια και θανατώθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα ενώ την ανάγκη να ζήσουμε όλοι με τον λόγο του Κυρίου τόνισε και ο Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.

Ακολούθησε το παραδοσιακό μοίρασμα της αρτοκλασίας και των κολλύβων της Αγίας και το παραδοσιακό κέρασμα προς όλους τους πιστούς από την Καθηγουμένη και την αδελφότητα ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την πανηγυρική θεία λειτουργία ανήμερα της εορτής.

DSC08612

Εμφανίσεις: 76216
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!