Καλαβρύτων Αμβρόσιος "Καλως να έρθει ο Πρωθυπουργός"

ambrosiosΤην διαβεβαίωση ότι κατά τη διάρκεια του πρωθυπουργού στα Καλάβρυτα δεν θα συμβεί το παραμικρό, έδωσε ο Μητροπολίτης Άιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

"Με χαρά θα τον υποδεχθούμε πολύ δε περισσότερο αφού στη συνοδεία του κ. πρωθυπουργού του Καναδά έχει κληθεί να συμμετέχει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Τορόντο κ. Σωτήριος, συμφοιτητής του κ. Αμβροσίου στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1956-1960).

Με αφορμή έναν υπαινιγμό που δημοσιεύθηκε για "θερμή υποδοχή" του πρωθυπουργού, ο κ. Αμβρόσιος δήλωσε:

Γνωρίζουν όλοι ότι δεν μασάω τα λόγια μου. Επισημαίνω λοιπόν ότι η παρουσία του πρωθυπουργού μας κ. Γεωργίου Παπανδρέου στα Καλάβρυτα, με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ευκαιρία να εκφράσουμε τα όποια παράπονά μας. Αντιθέτως πρέπει να βγάλουμε ασπροπρόσωπο τον πρωθυπουργό της χώρας μπροστά στα μάτια του πρωθυπουργού μίας ξένης χώρας.

Πρέπει όλοι μας ανεξαιρέτως και πρώτος εγώ ο Μητροπολίτης σας, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και αποκρύπτοντας την όποια πικρία μας, να αποδώσουμε την πρέπουσα οφειλόμενη τιμή στον πρωθυπουργό της χώρας καθώς συνοδεύει στην περιοχή τον υψηλό επισκέπτη του, πρωθυπουργό του Καναδά.

Τις διεκδικήσεις μας και τις διαφορές μας δεν θα τις λύσουμε μπροστά στα μάτια των ξένων και υψηλών επισήμων οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας ως θαυμαστές της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Εμφανίσεις: 32314
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!