Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείο στον Πατριάρχη Μόσχας

0-0elpidof-kirillosΣυνάντηση με Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είχε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Να αναφερθεί, ότι η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αποτελούταν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο, τον Μέγα Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Βησσαρίων Κομζιά και την Ηγουμένη Χριστοδούλη από τον Χορτιάτη, έφτασε στη Μόσχα για να συμμετάσχει στα ονομαστήρια του Πατριάρχη Κυρίλλου.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, και ο Γραμματέας επί των Διορθοδόξων Σχέσεων Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ζήτησε από τον Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο να μεταφέρει στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο την ευγνωμοσύνη του για την αποστολή της αντιπροσωπείας στα ονομαστήρια του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των Πατριαρχείων, καθώς και μια σειρά θεμάτων για την Ορθοδοξία.

Μετά το πέρας της συνάντησης η τριμελής αντιπροσωπεία ανεχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, όπου στο αεροδρόμιο τους συνόδευσαν ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και ο π. Μιχαήλ Ασμούς από το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων.

Image

Εμφανίσεις: 49117
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!