Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Ιερισσό (ΦΩΤΟ)

IERISSOS 3

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ιερισσού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, τον οποίο συνεπικούρησαν ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριους του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Δραγώης και οι πρωτοπρεσβύτεροι ο. Φίλιππος Παπαναστασόπουλος, π. Ιωάννης Αγγελίδης και π. Θωμάς Κύκλος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος στο θείο κήρυγμα του προς τους ευσεβείς πιστούς που γέμισαν ασφυκτικά τον περικαλλή Ιερό Ναό εστίασε στην «εικόνα πραότητας» από το απολυτίκιο του εορτάζοντος Αγίου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, λέγοντας ότι ο Άγιος μετέδιδε την πραότητα, την ηρεμία και την γαλήνη του, στοιχεία που έχει ανάγκη σήμερα ο κόσμος παρά ποτέ.

«Σε ένα χωρίο του ο Απόστολος Παύλος προς την Εφεσίους Επιστολή του αναφέρει «Ο Χριστός εστί η ειρήνη ημών». Έχουμε ανάγκη την ειρήνη όλοι για να προχωρήσουμε μπροστά (πολιτεία, Εκκλησία, όλοι) και πρέπει να κηρύξουμε αυτήν την ειρήνη» είπε και συνέχισε: «η ειρήνη είναι δώρο και χάρισμα και προσφέρεται από τον Θεό σε εμάς που την γυρεύουμε. Και μιας και βρισκόμαστε στην Χαλκιδική, που έχουν δημιουργηθεί ρήξεις και διχασμοί ως μη όφειλε, κηρύττουμε μια αλήθεια. Ο τόπος μας δεν πρόκειται να βρει ηρεμία εάν δεν βασιλέψει η ειρήνη μέσα μας. Εάν δεν υπάρχει ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει ούτε κοινωνική ειρήνη, ούτε εργασιακή, ούτε πολιτική, ούτε εθνική. Μην περιμένετε από τους άλλους να επιβάλλουν την ειρήνη στον τόπο μας και μην δίνετε σε κανέναν το δικαίωμα να σας διχάσει αλλά να ζητήσουμε την ειρήνη του Χριστού και να βασιλέψει στα σπίτια μας».

Η ημέρα της μεγάλης εορτής του Αγίου Νικολάου, προστάτη των Ναυτικών, ήταν ξεχωριστή και για έναν ακόμη λόγο.

Την σημερινή ημέρα επέλεξε ο Μητροπολίτης για να τιμήσει τον κτήτορα του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου και επί χρόνια εφημέριου π. Εμμανουήλ Λούπου, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Σεβ. κ. Θεόκλητος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και την αγάπη του για τον π. Εμμανουήλ, ο οποίος τόσα πολλά προσέφερε στην κοινωνία της Ιερισσού απονέμοντας του την ανώτατη διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Χρυσό Σταυρό με απεικόνισμα της Κυρίας Θεοτόκου ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολύτιμη και καθοριστική συμβολή του αοίδιμου προκατόχου του Νικοδήμου Αναγνώστου.

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συναισθηματικά όταν ο π. Εμμανουήλ αναφέρθηκε στο ιστορικό θεμελίωσης, κατασκευής και ολοκλήρωσης του Ιερού Ναού, ευχαριστώντας όλους όσοι συντέλεσαν για να κοσμεί την Ιερισσό ο λαμπρός αυτός Ναός δεχόμενος το θερμό χειροκρότημα των ευσεβών πιστών, οι οποίοι αναφώνησαν το «Άξιος» με παρότρυνση του Ποιμενάρχου κ. Θεοκλήτου.

IERISSOS 1

IERISSOS 2

IERISSOS 4

IERISSOS 5

IERISSOS 8

IERISSOS 9

IERISSOS 10

IERISSOS 10a

IERISSOS 6

IERISSOS 11

IERISSOS 13

Εμφανίσεις: 66106
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!