Πανήγυρις Ι. Μετοχίου Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

IMG 3275

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, Μετόχιο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, εις το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης πανηγύρισε λαμπρά την μνήμη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργοῦ.

Εις τον Πανηγυρικό Εσπερινό, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής, Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος Ζαχαρής, βοηθούμενος από τους εφημερίους του Μετοχιακού Ναού Ἱερομόναχο π. Μελέτιο Μπουγά καί Οικονόμο π. Χαράλαμπο Πολίτη, τους Πρωτοπρεσβύτερους π. Δημοσθένη Δημοσθένους και π. Γεράσιμο Μπάλλα, τoυς Πρεσβυτέρους π. Ιωάννη Ρώμα, π. Αγαπητό Chunov και π. Ιωάννη Αμαραντίδη καί τόν Διάκονο π. Ευγένιο Καλαφάτη.

Τους ύμνους έψαλαν ο Πρωτοψάλτης κ. Νικόλαος Πάρος, μαζί με τους ιεροψάλτες κ.κ. Παναγιώτη Μπουγάδη, Κωνσταντίνο Μπαλέση, Σπύρο Μάνο και Παναγιώτη Βλυσμά.

Μετά το πέρας του Εσπερινού προσεφέρθει εόρτιο δείπνο εις το οποίο παρεκάθισε όλο το εκκλησίασμα εις την αίθουσα του Ναού.

Ανήμερα της εορτής ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θείο κήρυγμα υπό του Ηγουμένου, με την συμμετοχή καί ἀλλων πρεσβυτέρων.

Κατά τις δύο ημέρες κατεκλύσθει ο Ναός υπό πλήθους πιστών, οι οποίοι παρακολούθησαν τις ιερές ακολουθίες και συμμετείχαν εις την Θείαν Λειτουργία.

Ο Ηγουμενος ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς να έχουν την σκέπην και την ευλογίαν του Αγίου Νικολάου και ο Θαυματουργός Άγιος να καθοδηγεί αυτούς εις τον δρόμον της αρετής και της αγιότητος.

Να χαρίζει εις όλους υπομονή και δύναμη για να αντιμετωπίζουν τις περιστάσεις και δυσκολίες της ζωής, καθότι ο Άγιος Νικόλαος είναι εκείνος που ηρεμεί τα κύματα των δοκιμασιών και των πειρασμών της ζωής μας και ως καλός ποιμήν οδηγεί το Χριστεπώνυμον πλήρωμα εις τον εύδιον λιμένα της βασιλείας του Θεού.

IMG 3273

IMG 3298

IMG 3299

IMG 3313

IMG 3324

IMG 3333

IMG 3354

IMG 3363

Εμφανίσεις: 72178
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!