Επίτιμος Διδάκτορας αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός

ImageΣτη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγινε σήμερα το απόγευμα η αναγόρευση από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε επίτιμο διδάκτορα Θεολογίας του Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ Δαμιανού, με πρόταση της Θεολογικής Σχολής Αθηνών του Τμήματος Θεολογίας.

Μετά από την σύντομη προσφώνηση του Πρυτάνεως του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδοσίου Πελεγρίνη, έγινε η παρουσίαση του τιμωμένου υπό του Αναπληρωτού Καθηγητού του Τμήματος Θεολογίας Πρωτ. Δημητρίου Τζέρπου και αμέσως ακολούθησε η ανάγνωση των κειμένων του ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης ως και του Διδακτορικού Διπλώματος υπό του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητού Νικολάου Ολυμπίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του τιμωμένου με θέμα: «Προφήτης Μωυσής, ο εκλεκτός του Θεού» καθώς και με ύμνους υπό Ψαλτικού χορού υπό την διεύθυνση του Επίκουρου Καθηγητού κ. Δημητρίου Μπαλαγεώργου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, καθώς και πλήθος ανθρώπων των γραμμάτων του Εκκλησιαστικού χώρου αλλά και του Πανεπιστημιακού κόσμου.

Επίσης, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄ στην Αθήνα.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 59000
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!