Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Μαντινείας (ΒΙΝΤΕΟ)

diak

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αδελφοσύνης και με Αγιορείτικη μεγαλοπρέπεια, τελέστηκε στην Ι.Μ. Ορθοκωστάς η χειροτονία του Διακόνου, πατρός Σταύρου Δελημανώλη, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.

Κοντινοί άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι και συμπατριώτες παραβρέθηκαν στο μυστήριο και ευχήθηκαν «καλή ιεροσύνη» στον νεοφώτιστο κληρικό αναφωνώντας με παρρησία «Άξιος, Άξιος»

Όπως τόνισε και στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος, ο π. Σταύρος αποτελεί τέκνο της εκκλησίας και πλήρωμά της από τα παιδικά του χρόνια, όταν υπό την ποιμαντική εποπτεία του μακαριστού Πάτερ-Άνθιμου, συμμετείχε μαζί με άλλους νέους της εποχής στην χορωδία και τις άλλες εκκλησιαστικές δραστηριότητες του Παραλίου Άστρους.

Το πλήρωμα του χρόνου έμελε να τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην εκκλησία και τον Χριστό, ταυτίζοντας πλέον τον βίο του με την διακονία του Θεού και την λειτουργική παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο π. Σταύρος Δελημανώλης, εκλεκτό μέλος της κοινωνίας του Παραλίου Άστρους, εκφραστής της σεμνότητας, της σοβαρότητας και της αξιοπρέπειας, στοιχεία που περιγράφουν έναν καλλιεργημένο από ήθος και παιδεία χαρακτήρα.

Άλλωστε σε μια τέτοια ώριμη ηλικία έχουν δοθεί ήδη άπλετα δήγματα γραφής από τον ίδιο το βίο του, ο οποίος εκτός των άλλων είναι συνδεδεμένος με την ανιδιοτελή αγάπη και το ειλικρινές ενδιαφέρον για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την κοινωνική και ανθρωπιστική της ευημερία καθώς και για την ιστορία και την πολιτιστική της παράδοση.

Οικείοι, φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα από το Παράλιο Άστρος και όχι μόνο, παραβρέθηκαν στο ιστορικό μοναστήρι –το οποίο διανύει ξανά ημέρες οργάνωσης και ζωντάνιας με την νέα και δραστήρια αδελφότητα- για να παρακολουθήσουν την τελετή και να ευχηθούν από κοντά στο νέο Διάκονο.

Ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός, ο Αντιδήμαρχος Τάκης Μαντάς, ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Δαλιάνης και ο Τοπικός Σύμβουλος Νίκος Κωνσταντίνου. Τον Σεβ. Μητροπολίτη συνόδευε ο –για αρκετά χρόνια λειτουργός στο Παράλιο Άστρος- Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ντούλιας ενώ στην χορωδία, μαζί με μέλη της αδελφότητας της Μονής συμμετείχε ο πρώην πρόεδρος του Παραλίου Άστρους, Ιεροψάλτης και στενός φίλος του π. Σταύρου, Απόστολος Ι. Δουζένης.

diak0

diak3

diak2

Εμφανίσεις: 65595
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!