Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Σπυρίδωνας στο Λιθόστρωτο

agios-spyridonas10

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη αλλά και με απλότητα τελέσθηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος στο Αργοστόλι προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Σπυρίδωνος ο οποίος άγει και τα ονομαστήριά του.

Πλειάδα Ιερέων αλλά και κόσμου βρέθηκαν στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος αφενός για να προσευχηθούν και αφετέρου για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π. Φώτιος Γαβριελάτος ο οποίος μίλησε για τον βίο του Αγίου Σπυρίδωνος αλλά και εξήρε το μακρόχρονο έργο πνευματικό και υλικό του Μητροπολίτη μας.

Μετά το πέρας της Θείας  Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Ακολουθούν τα όσα είπε ο π. Φώτιος:agios-spyridonas11-682

Σεβασμιώτατε Πάτερ και Γέροντα, Αγιε Κεφαλληνιας κ κ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της καθ΄ ημας Ιεράς Μητροπόλεως, κατά την εύσημον ταύτην ημέραν, με την ευκαιρία του πανηγυρικού εορτασμού, των σεπτών ονομαστηρίων σας, Υικώς και ολοψύχως ευχόμαστε στην Αρχιεροσύνη Σας Έτη Πολλά και Ευλογημένα.

Δεόμεθα στον Δωρεοδότη Κύριό μας, να σας χαρίζει υγεία αδιάπτωτη και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσετε θεοφιλώς και θεαρέστως, να ποιμένετε, το ενεπιστευθέν λογικό σας ποίμνιο.

Το οποιο η αρχερωσυνη σας το οδηγει στο να περιπατει δια πιστεως, μεσα στην οδο του Κυριου, στην τοπικη μας θεοκοινωνια, την αποστολικη αυτη λογικη μανδρα.

Tον άξιο εργάτη του Ευαγγελίου, πού προσφέρεται κατά πάντα και δια πάντα, στην διαρκή υπούργηση του μυστηρίου της σωτηρίας.

Στο πρόσωπό σας βλέπουμε καθημερινά τον πνευματικό πατέρα που δεν φείδεται κόπων και μόχθων, πού αόκνως αναλώνει τον εαυτό του στην διακονία του θείου θελήματος. κι oσα χρόνια και αν περασουν δοκιμάζεται ως χρυσος, και γνωριζει μονάχα τι σημαίνει αγάπη.

Αισθανόμαστε την πατρική σας αγκαλιά να μας περικλείει όλους. Με το παράδειγμά σας, διδάσκετε εμάς τα πνευματικά Σας παιδιά, να αγαπάμε ανευ όρων και προϋποθέσεων Τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Και σήμερα πού άγετε τα σεπτά σας ονομαστήρια, οι Ιερείς Σας, απο τον γηραιότερο εώς τον νεότερο, σπεύδουμε να σας ευχηθούμε, τα έτη σας να είναι πολλά και ευλογημένα.

Χρεωστικώς και οφειλετικώς, ευχόμαστε ο Παντοκράτωρ Κύριος μας, να σας ανταποδίδει εκατονταπλασίως τις θυσίες και τους κόπους της 30 χρονης ευδόκιμης διακονίας σας στην Ιερά αυτή Μητρόπολη.

Την ευχή Σας Γέροντα. Να ξέρετε ότι κατέχετε την πιο υψηλή θέση στην προσευχή, την καρδιά και την συνείδηση όλων μας.

Αρα δικαιως είστε και θα είστε για παντα ο επισκοπος της καρδιας μας. Τα πνευματικά σας παιδια!!!!!!

 

agios-spyridonas1

agios-spyridonas2

agios-spyridonas4

agios-spyridonas14

Εμφανίσεις: 84101
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!