Οι Αμοργιανοί τίμησαν τον μεγάλο ζωγράφο του νησιού τους

 IGP1999

Μία όμορφη εκδήλωση κατά την οποία αναδείχτηκε η προσωπικότητα και το άγνωστο έργο του ζωγράφου Κωνσταντίνου Αρτέμη πραγματοποιήθηκε από τον Ι. Ναό Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου.

Αρχιερείς, καθηγητές της ιστορίας της τέχνης και της αρχαιολογίας και φυσικά πλήθος Αμοργιανών από την Αθήνα και άλλοι που βρέθηκαν στην πρωτεύουσα για την εκδήλωση από το όμορφο νησί των Κυκλάδων απέτισαν έναν διαφορετικό φόρο τιμής στον καλλιτέχνη που καταγόταν από την Αμοργό.

Για τον ζωγράφο Κωνσταντίνο Αρτέμη μίλησε ο απόγονος του Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνιος Αρτέμης, ενώ την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος και ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος.

Ο προίστάμενος του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός παρουσίασε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης το άγνωστο έργο του καλλιτέχνη στην Αμοργό και τη Σύρο που καθόρισε τη λεγόμενη "ναζαρινή σχολή" στη χώρα μας.

Σήμερα το πρωί στον Ι. Ναό Αγίου Βασιλείου, όπου προέστη της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον αείμνηστο ζωγράφο.

 IGP1994

 IGP2006

 IGP2009

 IGP2011

 IGP2056

 IGP2047

platytera

kyrios

ag-vasilios

Εμφανίσεις: 52296
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!