Θερμές ευχαριστίες από το Γυμνάσιο Τήνου προς την τοπική Εκκλησία

gymnasio tinouΌτι υψηλότερο και ιερότερο παρήγαγε ο κόσμος μέσα στην ιστορική του πορεία είναι ο Ελληνισμός.

Παιδεία για τον Ελληνισμό, αρχαίο και χριστιανικό, είναι η αγωγή του ανθρώπου, η διάπλαση και διαμόρφωσή του σε ένθεο άνθρωπο.

Δεν πρόκειται για απλή εκπαίδευση και αναπαραγωγή γνώσεων αλλά για εσωτερική, πνευματική και ψυχική καλλιέργεια του ανθρώπου, για να μπορέσει να ζήσει αδελφικά με όλους τους άλλους συνανθρώπους του.

Σ’ αυτόν το θεμελιώδη και διαχρονικά δύσκολο ρόλο που επιτελεί ο θεσμός της Παιδείας στη χώρα μας, πάντα ήταν και είναι αρωγός η Εκκλησία μας, ευρισκόμενη δίπλα στα σχολεία μας και στα παιδιά μας, μεταδίδοντας την πίστη και την ιστορία μας, τα γράμματα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας.

Έτσι και σήμερα, στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, η Εκκλησία μας στέκεται στο πλευρό του σχολείου μας, συνεισφέροντας στις ανάγκες του και βοηθώντας σ’ ό,τι έχουμε ζητήσει, έτσι ώστε η καθημερινή ζωή των μαθητών μας μέσα σ’ αυτό να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

Θα θέλαμε λοιπόν να εκφράσουμε δια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β΄ και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου πατέρα Γεωργίου Φανερού, την αμέριστη αγάπη και τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στην Εκκλησία του τόπου μας, ευχόμενοι να βρεθεί ξανά στο πλευρό μας όποτε αυτό καταστεί απαραίτητο στο μέλλον.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!!!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Τήνου

 

Εμφανίσεις: 107346
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!