Εορτασμός Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω στην Ι.Μ. Ιλίου

enzak3

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αχαρνών η ιερά μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εν Ζακύνθω, στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιούμενος απο Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως και όχι μόνο.

Στο κηρυγμά του τόνισε ότι ο Άγιος Διονύσιος, οι Άγιοι Τρεις Παίδες και ο Προφήτης Δανιήλ είχαν κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα την προσευχή και προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τους Αγίους.

Κατακλείοντας την πανηγυρική σύναξη, ευχαρίστησε και μετέφερε τις πατρικές ευλογίες και ευχές του Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα και ευχαρίστησε εγκάρδια όλους αυτούς οι οποίοι παρέστησαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της θρησκευτικής πανηγύρεως και κυρίως τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. Κωνσταντίνο Πρίμπα για το έργο το οποίο επιτελεί στην ενορία και για την άρτια διοργάνωση και της εφετινής πανηγύρεως.

enzak1

enzak2

Εμφανίσεις: 54233
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!