Ο Επίσκοπος Ειρηναίος εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια

ImageΣυνεδρίαζε σήμερα Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, υπό την Προεδρεία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας η Ιερά Σύνοδος της Ρουμανικής Εκκλησίας, σε μυστική ψηφοφορία ψήφισε νέος Ποιμενάρχη για την κενή θέση του Αρχιεπισκόπου Άλμπα Ιούλια.

Νέος Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια με 29 ψήφους εξελέγη ο Επίσκοπος Βίστριτας κ. Ειρηναίος, ενώ ο Επίσκοπος Ανδρέας της Αρχιεπισκοπής Σιμπιού έλαβε 13 ψήφους.

«Πάνω απ΄ όλα ευχαριστώ τον Θεό, και προσεύχομαι να με σκεπάζει και να μου δίνει δύναμη στη διακονία μου», δήλωσε μετά την εκλογή ο κ. Ειρηναίος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος, ανέφερε ότι θα συνεχίσει το ποιμαντικό, το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο που ξεκίνησε ο Μητροπολίτης Κλούζ κ. Ανδρέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Άμπλα Ιούλια, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 5  Ιουνίου 2011.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1953, από αγρότες γονείς και έλαβε το όνομα Ιωάννης.

Ως βοηθός της Μητρόπολης Κλούζ και του Πατριαρχείου Ρουμανίας, εκπροσώπησε της Ρουμανική Εκκλησία σε συνέδρια και ημερίδες σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος είναι γνωστός για την συμβολή του, στην ανάδειξη των πνευματικών και ηθικών αξιών στη Ρουμανική κοινωνία.

Εμφανίσεις: 52674
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!