Εκατό κιβώτια τρόφιμα συλλέχτηκαν από τους «Καλούς Σαμαρείτες»

filoptwxo3Του Αντώνη Καγγελάρη*

Σήμερα Σάββατο 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Παναγία Στεφάνας στα Δεμουτσαντάτα η συλλογή και η διανομή δεμάτων με στερεά τρόφιμα αλλά και κρεάτων από το φιλανθρωπικό συλλόγου της Ι.Μ. Κεφαλληνίας οι Καλοί Σαμαρείτες.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι συλλέχθηκαν γύρω στα εκατό κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης και περίπου τριάντα σακούλες με νωπά κρέατα τα οποία θα διανεμηθούν σε οικογένειες σε όλο το νησί. Υπεύθυνοι του όλου εγχειρήματος είναι πέντε άξιοι Ιερείς της Μητροπόλεώς μας που αν και οι ίδιοι δεν ήθελαν εγώ θεώρησα ως υποχρέωσή μας να τους αναφέρω.

Είναι οι Ιεροκήρυκες της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Φώτιος Γαβριελάτος και π. Δανιήλ Ζωγράφος ο Πρωτοπρ. π. Χαράλαμπος Χαρίτος, ο Οικον. π. Διονύσιος Μαρκέτος και ο Πρεσβυτ. π. Πέτρος Ανδρεάτος.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν συγκινητική καθώς πάνω από τριάντα άνθρωποι μικροί, νέοι και μεγάλη προσέφεραν από το υστέρημά τους για το κοινό καλό.

Σε μία μάλιστα συνομιλία με το πατέρα Φώτιο μου τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να είναι το ‘’Πνεύμα’’ των Χριστουγέννων που θα πρέπει να διέπει και την Εκκλησία αλλά και όλο τον κόσμο.

Το πνεύμα της Αγάπης και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

*Ο Αντώνης Καγγελάρης είναι φοιτητής Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Εμφανίσεις: 51473
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!