Κορωνείας: ''Χωρίς Χριστό ματαιοπονούμε''

kor

Η Ενωση Μαγνησίας Μ.Ασίας εόρτασε την μνήμη της Πρστάτιδός της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Νικαίας, όπου υπάρχει και παρεκκλήσιο της Αγίας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, το Σάββατο 21 τ.μηνός, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, χοροστάτησε προσκληθείς ο Σεβασμιώτατος Μητρπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων με συμμετοχή ιερέων που προσήλθαν στον εορτασμό.

Παρούσα η δραστήρια Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Αρχοντία Παπαδοπούλου και πολλά μέλη της Ενώσεως.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας είπε ότι η Αγ. Αναστασία ονομάζεται Φαρμακολύτρια γιατί με κίνδυνο της ζωής της εισχωρούσε στις φυλακές και περιποιείτο τις πληγές των φυλακισμένων μαρτύρων χριστιανών.

Τελικά οδηγήθηκε και η ίδια στο μαρτύριο. Στον δια πυράς θάνατο.Υπέστη με καρτερία το μαρτύριο, γιατί η ζωή για εκείνη χωρίς Χριστό δεν είχε κανένα νόημα.

Αντίθετα πολλοί άνθρωποι σήμερα, έν όψει,μάλιστα, των Χριστουγέννων λένε ''τι μας χρειάζεται ο Σωτήρας; Έχομε την δυνατότητα να σωθούμε μόνοι μας, χωρίς Χριστό''.

Το που οδηγηθήκαμε, βέβαια, με αυτές τις ιδέες το βλέπουμε όλοι σήμερα. Από τη μια καυχώμαστε για την πρόοδο και την εξέλιξη και από την άλλη βλέπουμε την δυστυχία, τον πόνο και την οικονομική δυσπραγία.

Ετσι αποδεικνύεται ότι χωρίς Χριστό ματαιοπονούμε κυνηγώντας την ευτυχία. Μόνο ο Σωτήρας που θα εορτάσουμε την Γέννησή Του μπορεί να ανανεώσει τις καρδιές μας και τον κόσμο μας. Αρκεί να τον δεχθούμε,ως προσωπικό μας Σωτήρα.

Ο π. Εμμανουήλ Ραπτάκης, προϊστάμενος του Ναού, φρόντισε να γίνουν όλα όπως πρέπει.

kor01

Εμφανίσεις: 48546
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!