Προς συμφωνία η Αρχιεπισκοπή και η Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας

ImageΤο λεγόμενο «εκκλησιαστικό» πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την ομογένεια της Αυστραλίας βαίνει προς λύση, τουλάχιστον όσο αφορά την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Σύμφωνα με το «Νέο Κόσμο» έπειτα από συναντήσεις και επαφές, που κράτησαν πέραν των έξι μηνών, η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας, κατέληξαν στο κείμενο συνεργασίας τους, το οποίο εάν εγκριθεί από τα μέλη της Κοινότητας θα βάλει τέρμα στο πρόβλημα, που ταλανίζει την παροικία για 50 χρόνια.

Το κείμενο, που τυγχάνει της έγκρισης από την ηγεσία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, έγινε δεκτό κατ' αρχήν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας, σε συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή το βράδυ.

Τώρα, το κείμενο της συμφωνίας θα τεθεί υπόψη των μελών, σε έκτακτη γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Για την έγκρισή του απαιτείται πλειοψηφία 75%. Σημειώνεται ότι η Ελληνική Κοινότητα της Βικτώριας, υπάγεται πνευματικά στην Αρχιεπισκοπή με την οποία οι σχέσεις της έχουν εξομαλυνθεί εντυπωσιακά τελευταία.

Ουσιαστικά από τις μεγάλες ελληνικές κοινότητες της Αυστραλίας, μόνο αυτή της Νότιας Αυστραλίας είναι εκτός Αρχιεπισκοπής και Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εμφανίσεις: 40503
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!