Μεγάλη η προσφορά του Φιλόπτωχου Ταμείου της I.Μ. Κεφαλληνίας

filoptwxo

Του Αντώνη Καγγελάρη

Διεξήχθη με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας ‘’ ο Άγιος Γεράσιμος’’ και η Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς για την ανάδειξη του έργου που προσφέρει το Ταμείο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαληνίας και Πρόεδρος του Φιλοπτώχου Ταμείου κ. Σπυρίδων με ένα εγκάρδιο χαιρετισμό προς όλους επισημαίνοντας τις δυσκολίες που περνάει η κοινωνία μας καθώς και το ότι η προσφορά προς τον συνάνθρωπο θα πρέπει να γίνει πρώτιστο μέλημά μας.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Γεράσιμος Φωκάς μετέφερε το μήνυμα των Χριστουγέννων τονίζοντας ότι ο άνθρωπος δε θα πρέπει να παραμείνει στο καταναλωτισμό του αλλά να επιστέψει στις χριστιανικές αξίες βοηθώντας αυτόν που έχει ανάγκη και βλέποντας στο πρόσωπό του τον Ίδιο το Θεός.

Ακολούθησε η ανασκόπηση των πεπραγμένων του Ταμείου από τον Πρωτοπρ. π. Ιωάννη Μεσσωλορά.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το Ταμείου διένειμε κατά το φετινό έτος, 12 τόνους τρόφιμα super market, 5 τόνους κρέατος, 600 κιλά ψάρι, 6 τόνους γάλα, 2 τόνους λάδι και πολλά άλλα.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Παρίσης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Κωσταντάκης.

Στη συνέχεια ακολούθησε το εορταστικό προγραμμα με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κεφαλλονιάς υπό τη διεύθυνση του κ. Περλικίδη και τη γυναικεία χορωδία του Δήμου υπό τη διεύθυνση του κ. Μουρελάτου να αποδίδουν με υπέροχο τρόπο Χριστουγεννιάτικα και μη τραγούδια.

filoptwxo1

Εμφανίσεις: 44935
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!