Συνάντηση Βοστώνης Μεθόδιου με το προεδρείου του Λιν

ImageΣε αναδίπλωση προέβησαν η Μητρόπολη Βοστώνης και ο ιεράρχης της κ. Μεθόδιος, κατά τις συναντήσεις της ηγεσίας της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Λιν τη Δευτέρα 16 Μαΐου, όπως είχε αποκαλύψει ο «Εθνικός Κήρυξ» την ίδια ημέρα.

Συγκεκριμένα, κατέληξαν στα εξής:

1) Να καταβάλλει η κοινότητα το ποσό των 78.000 δολαρίων που είχε προτείνει από την αρχή πριν από το ξέσπασμα της κρίσης το Δεκέμβριο του 2010 και το οποίο είχε αρνηθεί η Μητρόπολη επιμένοντας στην αύξηση των 20.000 για να φτάσει το ποσό της οικονομικής συνεισφοράς της κοινότητας από τις 68.000 στις 88.000.

2) Για τα επόμενα τρία χρόνια η Αρχιεπισκοπή και η Μητρόπολη να μην ενοχλήσουν την κοινότητα για περισσότερη αύξηση, αλλά θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν τις 78.000.

3) Να αρθούν οι κυρώσεις εναντίον της κοινότητας και του προϊσταμένου της πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσουκαλά, πράγμα που σημαίνει ότι τα μυστήρια του γάμου και της βάπτισης θα τελούνται του λοιπού κανονικά, ενώ ο π. Τσουκαλάς επαναποκτά την κοινωνία με τους λοιπούς ιερείς τους οποίους επέβαλλε ο κ. Μεθόδιος να ταχθούν με επιστολή τους εναντίον του και εναντίον της κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι 53 υπόγραψαν την επιστολή που είχε ετοιμάσει ο πρωτοσυγκελεύων Τεντ Μπάρμπας ανάμεσά τους και πολλοί συνταξιούχοι, ενώ 14 αρνήθηκαν να την υπογράψουν.

4) Να στείλει επιστολή ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννη Μεκλή στην οποία να αναφέρει τα παραπάνω, ήτοι τη συμφωνία των 78 χιλιάδων και την άρση των κυρώσεων εναντίον της κοινότητας και του ιερέα της. Η επιστολή να βρίσκεται στα χέρια του κ. Μεκλή χτες (Τρίτη) το πρωί, προκειμένου να διαβαστεί στην ολομέλεια της γενικής συνέλευσης η οποία είχε προγραμματιστεί για χτες (Τρίτη) στις 7 το βράδυ.

5) Να μην στείλει τελικά αντιπροσώπους του ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στη χτεσινή γενική συνέλευση όπως είχε ενημερώσει γραπτώς την κοινότητα («Ε.Κ.» Δευτέρα 16 Μαΐου 2011), καθότι υπήρχε το ενδεχόμενο να προπηλακιστούν από τους ενορίτες κατά τη συνέλευση λόγω της έντονης αποκαρδίωσης και οργής που επικρατεί.

Γραπτό μήνυμα του «Ε.Κ.» προς τον Μητροπολίτη Μεθόδιο να πει τη δική του τοποθέτηση ή σχολιασμό δεν είχε απαντηθεί μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.

Το βράδυ της Δευτέρας, έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου, το οποίο ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Μεκλή για τα διαμειφθέντα κατά τη συνεδρίαση στη Μητρόπολη.

Η συνεδρίαση άρχισε στις 11:30 στο Μητροπολιτικό Κέντρο. Από την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Ιωάννης Μεκλής και ο μέγας ευργέτης της και ευεργέτης της Μητρόπολης και της Θεολογικής Σχολής, Τομ Δημάκης.

Από την πλευρά της Μητρόπολης παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, ο πρωτοσυγκελεύων Τεντ Μπάρμπας, ο δικηγόρος Δημήτρης Μόσχος, ο Αντζελο Σταμούλης από την επιτροπή των οικονομικών και ο Τζέρι Δημητρίου διευθυντής διοίκησης της Αρχιεπισκοπής και επίσης διευθυντής του τμήματος των οικονομικών.

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι η συνάντηση διήρκεσε πολλές ώρες και υπήρξαν στιγμές έντασης αφού «οι φωνές ακουγόταν μέχρι έξω», όπως είπαν στον «Ε.Κ.» αυτήκοοι.

Ελέχθη στον Μητροπολίτη Μεθόδιο πως «έχεις κάνει τεράστια ζημιά στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου, στην Εκκλησία γενικά και τον Ελληνισμό» και πως «ξεχνάς ότι οι άνθρωποι στις κοινότητες είναι εθελοντές».

Επίσης, του ελέχθη να μην τολμήσει να ενοχλήσει του λοιπού την κοινότητα και τον π. Τσουκαλά ο οποίος χαίρει της αγάπης και εκτίμησης του κόσμου διότι θα υπάρξει μεγαλύτερος ξεσηκωμός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μητροπολίτης Μεθόδιος φέρεται να είπε ότι «δεν έχω κάνει τίποτε λάθος».

Στη συνέχεια, ακολούθησε ξεχωριστή συνάντηση με τον ιερέα Γεώργιο Τσουκαλά, στην οποία παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, ο πρωτοσυγκελεύων Μπάρμπας και οι δύο συνταξιούχοι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής, Δρ. Ηλίας Πατσαβός και π. Αλκιβιάδης Καλύβας.

Εμφανίσεις: 57843
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!