Το Πατριαρχείο Γεωργίας ζητά να αποφευχθεί η διάσπαση της ενότητας

ImageΤο Πατριαρχείο Γεωργίας ζητά να αποφευχθεί η διάσπαση μεταξύ των Ορθοδόξων στην Αμπχαζία, με αφορμή μιας συνέλευση ενός σωματίου με την ονομασία «Εκκλησία Λαϊκού Κόμματος» που έγινε την Κυριακή στην ιερά μονή Νέος Άθως στην Αμπχαζία.

Να αναφερθεί, ότι το εν λόγω σωματείο αποφάσισε την δημιουργία Μητρόπολης με έδρα το μοναστήρι, όπου σταδιακά θα μετατραπεί σε ανεξάρτητη Εκκλησία.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι συμμετέχοντες εξέδωσαν μια έκκληση προς τους Προκαθημένους και την Ιερά Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ώστε με εκπρόσωπο του Οικ. Πατριαρχείου να συζητήσουν την διευθέτηση του κανονικού καθεστώτος της Εκκλησίας στην Αμπχαζία.

Πολλοί ανησυχούν για το τι θα προκύψει ανάμεσα στον κλήρο της Αμπχαζίας, ενώ η αντικανονική και παράνομη αυτή συνέλευση θα δημιουργήσει διάσπαση στην κοινωνία.

Πάντως ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β’. με γραπτή δήλωσή του κάνει έκκληση να μην διασπαστούν μεταξύ τους οι Ορθόδοξοι της Αμπχαζίας.

«Κάνω έκκληση στους Ορθοδόξους Χριστιανούς που κατοικούν στην Αμπχαζία, να μην υποκύψουν στην εξωτερικές δυνάμεις (που είναι η αιτία υφιστάμενων αντιθέσεων) και με εν Χριστώ αγάπη να αποκατασταθεί η κανονική ενότητα μεταξύ μας», αναφέρει ο Πατριάρχης.

Τέλος, το Πατριαρχείο Γεωργίας για ακόμη μια φορά δηλώνει, έτοιμο να ανταποκριθεί και να διαπραγματευτεί με τον κλήρο και τον λαό της Αμπχαζίας.

Εμφανίσεις: 34848
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!