Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Άγιο Στέφανο στην Αρναία (ΦΩΤΟ)

ag stefanos 5

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με λαμπρό συλλείτουργο τιμήθηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Στεφάνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αρναίας Χαλκιδικής που φέρει το όνομα του Αγίου.

Στον Όρθρο και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ενώ συμμετείχαν ακόμη μετά από πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου και Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Αναστασίας κ. Απόστολος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων καθώς και ιερέως της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού.

Στον κατάμεστο από πιστούς ιστορικό Ναό, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στον βίο του πρωτομάρτυρα και πρωτοδιακόνου Στεφάνου και στην δράση του, τονίζοντας ότι από το μαρτύριο του ενισχύθηκε η πίστη του Αποστόλου Παύλου με την λαμπρή στην συνέχεια πορεία και το σπουδαίο έργο του.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρόντες ήταν ο Βουλευτής ν. Χαλκιδικής κ. Καρανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Πάχτας, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς πλήθος πιστών.

ag stefanos 1

ag stefanos 2

ag stefanos 3

ag stefanos 4

ag stefanos 6

ag stefanos 7

ag stefanos 8

ag stefanos 9

ag stefanos 10

ag stefanos 11

ag stefanos 12

ag stefanos 13

ag stefanos 14

ag stefanos 15

ag stefanos 16

ag stefanos 17

ag stefanos 18

ag stefanos 19

ag stefanos 20

ag stefanos 21

ag stefanos 22

Εμφανίσεις: 124422
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!