Τεμάχιο της τιμίας κάρας του Αγίου Στεφάνου στην Πτολεμαΐδα (ΒΙΝΤΕΟ)

ag.stef0Αθρόα ήταν η συμμετοχή των πιστών στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, όπου παρουσία του Ιερού κλήρου και των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου το απόγευμα η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Τιμίας Κάρας του Πρωτομάρτυρος Αγίου Στεφάνου που έφτασε στην πόλη μας από την Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ της Εύβοιας.

Ακολούθησε η μεγάλη πομπή προς τον φερώνυμο Ιερό Ναό με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Εορδαίας, όπου τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού και του Μητροπολίτου Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.

Κηρύσσοντας το Θείο Λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης, με γλαφυρότητα και παραστατικότητα αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος δίδαξε τη σωτηρία της ψυχής με την ταπείνωση, τονίζοντας ότι πρέπει να τιμούμε τις μνήμες των Αγίων μας, καθώς αποτελεί μία όαση στην πνευματική ξηρασία που επικρατεί αυτόν τον καιρό.

«Χρόνια πολλά και ευλογημένα και ο Άγιος Στέφανος να πρεσβεύει για όλους σας» ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεόκλητος επισημαίνοντας ότι: «Η Πτολεμαΐδα αυτές τις Άγιες μέρες της γεννήσεως του Θεανθρώπου μας, γιορτάζει και πανηγυρίζει τον Πρωτομάρτυρα Άγιο Στέφανο ο οποίος μαρτύρησε στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους την Ορθοδοξία, ενώ έχει ιδιαίτερη σημασία για την πόλη της Πτολεμαΐδας, που έχει την ομώνυμη Εκκλησία».

Σε δηλώσεις της η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της γιορτής του Αγίου Στεφάνου για την Πτολεμαΐδα, που τιμάται την Τρίτη μέρα των Χριστουγέννων, αλλά και στην σημαντικότητα της τριήμερης φιλοξενίας των Ιερών Λειψάνων στην εορτάζουσα Εκκλησία, όπου θα μπορούν να λάβουν την ευλογία του Αγίου οι κάτοικοι όλης της περιοχής.

«Μεγάλη μέρα η σημερινή καθώς έχουμε την ευλογία να φιλοξενούμε τα Ιερά Λείψανα του Πρωτομάρτυρος Αγίου Στεφάνου, τα οποία θα βρίσκονται προς προσκύνημα επί ένα τριήμερο στον εορτάζοντα Ιερό Ναό μας» υπογράμμισε ο Προϊστάμενος της Εκκλησίας, π. Αθανάσιος Καμπούρης.

Να σημειωθεί ότι το παρόν στις εκδηλώσεις του Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου έδωσε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, καθώς και αυτοδιοικητικοί Α’ και Β’ βαθμού, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία της Διοίκησης και των μελών της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, που συμμετείχαν στην όλη διοργάνωση με τις παραδοσιακές στολές τους.

Εμφανίσεις: 60612
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!