Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψε η I.Μ. Κεφαλληνίας (ΒΙΝΤΕΟ)

vasilopita mhtropolh3

Του Αντώνη Καγγελάρη

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη κόπηκε κι εφέτος η πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Ιερας Μητροπόλεως Κεφαλληνίας από το Σεπτό Γέροντα κ. Σπυρίδωνα στο Πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης ''ο Απόστολος Παύλος''.

Πριν την τελετή μίλησε ο Ιεροκύρηκας της Μητροπολεώς μας Αρχιμ. π. Φώτιος Γαβριελάτος ο οποίος στο μήνυμά του έθεσε το θέμα της ύπαρξη του Θεού και ως ιστορικού προσώπου μέσω της ενανθρωπίσεως του Ιησού αλλά και ως ενός στοιχείου που θα πρέπει να διέπει και να ολοκληρώνει τη ζωή με απώτερο σκοπό την κατά χάριν Θέωσή μας.

Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια αντευχήθηκε καλό και ευλογημένο το νέο έτος και μέσα από τις δυσκολίες που θα υπάρξουν να γίνουμε όλοι πιο δυνατοί.

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφεριάρχης Κεφαλλονιάς κ. Κουρης και ο Αντιδήμαρχος κ. Κεκκάτος οι οποίο έδωσαν πολλά συγχαρητήρια στο Σεβασμιώτατο για τα έργα που έχει επιτελέσει στο Νησί μας στα 30 έτη της Ποιμαντορίας του.

Στη τελετή παρευρίσκονταν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Γεράσιμος Φωκάς, ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. π. Δανιήλ Ζωγράφος καθώς και πλήθος Ιερέων και κόσμου ενώ μοιράσθηκε και το καθιερωμένο ημερολόγιο της Μητροπόλεως που ως θέμα τον Ιδρυτή της Εκκλησίας της Νήσου μας Απόστολο Παύλο.

vasilopita mhtropolh

vasilopita mhtropolh11

vasilopita mhtropolh24

vasilopita mhtropolh20

Εμφανίσεις: 53042
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!