Ήμουν κάποτε και εγώ παιδί (ΒΙΝΤΕΟ)

savas-kira

Αυτός είναι ο τίτλος ενός τραγουδιού που γράφτηκε και μελοποιήθηκε από τον Πρεσβύτερο Σάββα Κυράζογλου, πριν όμως πούμε περισσότερα γι' αυτόν και το έργο του, ακούστε το νέο του αυτό τραγούδι:

Ο παπά Σάββας είναι Ιερέας της Ι.Μ. Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου και διακονεί την Αγία μας Εκκλησία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παληού Καβάλας. Πρόκειται για ένα νέο κληρικό που έχει αφιερώσει την ζωή του στην διακονία του Θεού και του ανθρώπου.

Μέσα από τα τραγούδια του προσπαθεί να μιλήσει για τα παιδιά... τα παιδιά που πονούν και υποφέρουν, προσκαλώντας μας όλους, με τον μοναδικό του αυτό τρόπο να ξαναγίνουμε όλοι παιδιά... Μεταφέρει μέσα από τους στίχους και την μουσική τον λόγο του Χριστού, που δείχνει τον δρόμο της σωτηρίας ‘’εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε εις την βασιλείαν των ουρανών ‘’ (Μτθ 18 -3), χωρίς να ξεχνάει όμως, πως η πιο αγνή προσευχή , είναι εκείνη που βγαίνει μέσα από μια παιδική και άδολη καρδιά. Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλει να δώσει σε όλους όσους ακούσουν τα τραγούδια της ψυχής του.

...θυμάμαι ήσουν πάντα δίπλα μου Εσύ
Παναγιά μου βράδυ πρωί
...θυμάμαι όλα όσα σου είχα υποσχεθεί
σαν τη γλυκιά τη προσευχή

Μέσα από εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ίδιος μας καλεί όλους να προβληματιστούμε, σε έναν προβληματισμό που αρχή και τέλος του έχει τα παιδιά. 

"Εάν ο κόσμος μας, διαφέρει τόσο πολύ από τον κόσμο των παιδιών, αυτό οφείλετε στο γεγονός πως τα παιδιά ζουν αληθινά και απολαμβάνουν αυτό που έχουν". 

Ασχολείται με θέματα που αφορούν τα παιδιά, όπως η πείνα, οι πόλεμοι, οι ασθένειες και μέσα από τα τραγούδια του εκφράζει έντονα την αγωνία της Ιερατικής του καρδιάς. Τραγουδά για τα παιδιά που βιώνουν τον πόλεμο της Συρίας και ζητά από τον καθένα μας να έρθει στην θέση τους...

Ακούστε και δείτε σχετικό βίντεο σε στίχους μουσική και ερμηνεία του ιδίου, με τίτλο: Αυτή είναι η ζωή

Τραγουδά για τα παιδιά που από το κρεβάτι του πόνου βιώνουν τον Γολγοθά του καρκίνου στα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Αντιπαραθέτει αυτά τα παιδιά, με τα υπόλοιπα που ζουν απροβλημάτιστα και μας προβληματίζει. Ακούστε και δείτε σχετικό βίντεο σε στίχους μουσική και ερμηνεία του ιδίου, με τίτλο: Ελπίδα (Η ζωή νικά τον καρκίνο) 

Ο παπά Σάββας κηρύττει με ένα μελωδικό κήρυγμα, χωρίς κομπασμούς, χωρίς ρητορεία αλλά με λόγια καρδιάς. Προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και το κάνει με πολύ επιτυχία.  

Ο παπά Σάββας, προσεύχεται και ταυτόχρονα τραγουδά ! Συνδυάζοντας αρμονικά αυτά τα δύο, πετυχαίνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορείς να μετατρέπεις την αγωνία σε προσευχή, και ταυτόχρονα την προσευχή σε τραγούδι.

Ακούστε το Ντουέτο που ηχογράφησε με την μόλις 8 ετών Χαρά - Μιχαέλα Παπαδοπούλου και συγκίνησε το πανελλήνιο, προκαλώντας ρίγη και δάκρυα σε μικρούς και μεγάλους, μιας και το τραγούδι αυτό το έγραψε για ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, τη μικρή Χαρά που έχασε προ ολίγου καιρού την μάχη του με τον καρκίνο... απολαύστε το:

Εμφανίσεις: 177091
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!