4ετές μνημόσυνο του Επισκόπου Τράλλεων Ισιδώρου

ImageΤελέσθηκε σήμερα Αρχιερατικό συλλείτουργο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Επισκόπου Τράλλεων Κυρού Ισιδώρου Προηγουμένου της Μονής Πάτμου, στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων προεξάρχοντος της Θ. Λειτουργίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφ. Επισκόπου Φωτικής κ. Διονυσίου ενώ στο μνημόσυνο παρέστησαν και οι Σεβ. Μητρ. Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος και ο Θεοφ. Επισκ. Νεοχωρίου κ. Παύλος.

Εμπνευσμένα ομίλησε ο πνευματικός υιός και ανηψιός του Εκλιπόντος Αρχιμ. Πλάτων Κρικρής για τη ζωή, τη δράση και τις πρωτοβουλίες που ανεπτυξε ο μεταστάς, για τα τάλαντα και τα χαρίσματα του, την εργατικότητα του, την αφοσίωση και την θυσιαστική του αγάπη προς την Μονήν του και τον Οικουμενικόν Θρόνον και τη μέριμνα του να καταστήσει την Πάτμο κέντρο Ορθοδόξου ενδιαφέροντος και παγκοσμίου ακτινοβολίας.

Με πολύ συγκίνηση αναφέρθηκε στις υποθήκες ζωής και τις πολύτιμες συμβουλές που αφησε ο γέροντας στα πνευματικά του τέκνα κυρίως όμως τη βίωση του Εκκλησιαστικού ήθους και φρονήματος και την προσήλωση στο καθήκον και στην αποστολή τους.

Τόνισε την ως μη ώφειλε δοκιμασία στα τελευταία χρόνια της ζωής του από την συμπεριφορά των υπ’ αυτού ευεργετηθέντων, που υπήρξε αιτία ετι περισσότερον να εκδηλώση τις αρετές της μακροθυμίας, της συγχωρητικότητας, της ανεκτικότητας και της άνευ ορίων αγάπης, αλλά και της προς τον Δικαιοκρίτην Θεόν ελπίδος του.

Παρέστησαν πολλοί κληρικοί πνευματικά τέκνα του μεταστάντος και πλήθος κόσμου.

Εμφανίσεις: 51243
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!