Τρόφιμα σε 700 οικογένειες διένειμε η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου

filoptΗ εξαθλίωση μιας κοινωνίας πίσω από την «αστραφτερή» βιτρίνα της Ρόδου, αποτυπώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο μέσα από τις δράσεις του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου που μόνο για αυτές τις ημέρες των εορτών χρειάστηκε να δώσει τρόφιμα σε 700 οικογένειες!

Για το έργο του Ταμείου και τις προσπάθειες στήριξης σε αδύναμους συμπολίτες μας αυτά τα χρόνια της κρίσης, μίλησαν, χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του και συγκεκριμένα ο παπά-Γιάννης ενώ παρόντες ήταν και αρκετά μέλη της Διοίκησής του.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο απαρτίζεται από τον π. Κάλλιστο, τον κ. Αντώνη Ξεπαπαδάκη, τον κ. Στέργο Παρασκευά, τον κ. Φώτη Μπάρδο και τις κυρίες Ζηνοβία Χατζηδάκη, Ελένη Πανταζή και Λίνα Τοστιέρη.

Ο παπά-Γιάννης καθώς και τα άλλα μέλη του Συμβουλίου, περιέγραψαν με τον πιο στενόχωρο τρόπο αυτά που βιώνουν καθημερινά στη Μητρόπολη και το Φιλόπτωχο Ταμείο όχι μόνο κάθε χρόνο αυτή την περίοδο αλλά τα τελευταία εξαιρετικά δύσκολα χρόνια και για τη Ρόδο.

Όπως είπε, λοιπόν, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Φιλόπτωχο Ταμείο, με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου, κατά το διάστημα από 16 έως και 21 Δεκεμβρίου, μοίρασε τρόφιμα σε 700 οικογένειες. Επισημαίνεται δε ότι, το Ταμείο της Μητρόπολης, δίνει τρόφιμα δύο φορές το μήνα σε 100 οικογένειες.

Όπως τονίστηκε, όμως, χθες, το έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή τροφίμων και ειδών ένδυσης σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Δεκάδες είναι, πλέον, αυτοί οι συμπολίτες μας που, καθημερινά, «χτυπούν την πόρτα» της Μητρόπολης και ζητούν κάθε είδους βοήθεια, μη έχοντας πού αλλού να προστρέξουν αφού βλέπουν τη Μητρόπολη ως την τελευταία ελπίδα.

Έτσι, από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα δόθηκε ποσό της τάξεως των 70 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη θεμάτων υγείας, φαρμάκων, εισιτηρίων, ενοικίων, σπιτιών αλλά και λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΡ.

Και όλα αυτά, εκτός από τα μικροβοηθήματα που δίνουν καθημερινά τα οποία δεν τα υπολογίζουν καν.

Είπε, ακόμη, ο παπα-Γιάννης για να περιγράψει την κατάσταση: «Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι πολλά και εστιάζονται κυρίως σε θέματα ανεργίας και τα οποία μας θλίβουν καθώς τα κρούσματα μέρα με την ημέρα αυξάνονται. Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, ότι το έργο μας είναι πολύπλευρο και επίπονο. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε και να ανακουφίσουμε τον πόνο και τη θλίψη των συνανθρώπων μας. Γι’ αυτό τον λόγο παρακαλούμε την επιείκεια και την κατανόησή σας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι καθήκον μας να καλύψουμε τη μερίδα ευθύνης που μας αναλογεί».

''Η δράση της τοπικής μας εκκλησίας στον κοινωνικό τομέα με τη βοήθεια του Θεού συνεχίζεται αδιάκοπα και μάλιστα σε έντονο ρυθμό, μιας και η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται, είναι πλέον χειρότερη όλων των εορτών'', είπε καταλήγοντας ο παπά-Γιάννης.

Σημειώνεται ότι, κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, τα άτομα τα οποία βοηθάει το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης, αυξάνονται κατά 100. Δηλαδή, πέρυσι, μοίρασε τρόφιμα σε 600 συμπολίτες μας.

Εκείνο που τονίστηκε, ακόμη, είναι ότι όταν κάποιος πολίτης που χρήζει πραγματικής και επείγουσας ανάγκης προστρέξει στη Μητρόπολη, δεν εξετάζεται η θρησκεία στην οποία πιστεύει.

Σημειώνεται, επίσης, ότι αυτές τις ημέρες, εκτός από τα παραπάνω, μοιράζονται τρόφιμα και γλυκά σε παιδιά αδύναμων οικογενειών.
Τέλος, το Φιλόπτωχο Ταμείο θα ήθελε να ευχαριστήσει για την στήριξή τους, τους παρακάτω, εκ βάθους καρδίας:

Καταρχήν, όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που, ανώνυμα, και με ιδιαίτερη ευαισθησία, καθημερινά δείχνουν τη συμπαράστασή τους στο έργο του.
Ακόμη: το 12ο και 15ο δημοτικό σχολείο, τα γυμνάσια 1ο, 2ο, 7ο, 4ο και 3ο, όπως επίσης και το 1ο και 3ο Λύκειο.

Επίσης, τον Σύλλογο αιμοδοτών Ρόδου, την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης», τη Δωδεκανησιακή Ένωσης Επιστημόνων Αποφοίτων Ιταλίας, το Ίδρυμα υποτροφιών Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου, την ηγεσία τη ΕΛ.ΑΣ. τοπικά, τον Σύνδεσμο μεταφορών ραδιοταξί, τον Σύλλογο Ιεροψαλτών.

Ευχαριστίες απέδωσαν ακόμη: Στα ξενοδοχεία Mediterranean, Plaza, Cactus, Platinum και Sirene, στη Ναυτιλιακή Εταιρία Σπανός καθώς και στα τοπικά σούπερ μάρκετ.

Τέλος, ευχαρίστησαν όλους τους ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου «για την αμέριστη στήριξη, συμπαράσταση και συνεργασία προς το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο» καθώς και τα μέλη του Συμβουλίου του.

Εμφανίσεις: 44021
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!