Το Κράτος επέστρεψε στη Σερβική Εκκλησία τα μητρώα των Ενοριών

ImageΥπεγράφει σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» η σχετική απόφαση για την επιστροφή των  μητρώων των ενοριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα οποία κατασχέθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τη σχετική ιστορική απόφαση υπέγραψε ο Υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μίλαν Μάρκοβιτς για την περίοδο 1887 – 1949, που αφορά τα στοιχεία των βαπτίσεων, γάμων και θανάτων των Σέρβων πολιτών στη μεταπολεμική περίοδο.

Να αναφερθεί, ότι τα μητρώα που άνηκαν στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, κατασχέθηκαν τότε από το Σερβικό Κράτος με την αιτιολογία να αντιγραφούν.

Τελικά η κατάσχεση δεν ήταν προσωρινή η για ορισμένο διάστημα, συνεχώς το Σερβικό Κράτος ανέβαλλε την επιστροφή, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Σερβικής Εκκλησίας.

Να σημειωθεί, ότι το Κράτος είχε κατασχέσει πάνω από 20.890 βιβλία και σήμερα μετά από 60 χρόνια επεστράφησαν εκεί που ανήκουν.

Κατά την τελετή υπογραφής της επιστροφής των μητρώων ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, δήλωσε ότι «ο Θεός σιγά – σιγά επιλύει τα προβλήματα μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους».

Επίσης ο Πατριάρχης των Σέρβων ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Μάρκοβιτς, για τη συνεργασία που είχε με την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και την υπογραφή της επιστροφής των μητρώων.

Εμφανίσεις: 35553
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!