Στην Κρήτη τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά από τη Βέροια

ImageΑπό το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαΐου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον αρχιμ. Ιερεμία Γεωργαλή και τον ιεροδιάκονο Πρόδρομο Γκιρτζαλιώτη, βρίσκεται στην Κρήτη.

Τον σεβασμιώτατο προσκάλεσε η ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, προκειμένου να μεταφέρει τεμάχιο ιερού λειψάνου του αγίου Λουκά αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του ιατρού, που φυλάσσεται στην ιερά μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Τον σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο καθηγούμενος της ιεράς Μονής αγίου Γεωργίου Επανωσήφη κ. Βαρθολομαίος και άλλοι κληρικοί.

Μετά την υποδοχή δόθηκε δεξίωση στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, όπου ο μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων είχε σύναντηση με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, κατά την οποία συζητήθηκαν διάφορα εκκλησιαστικά θέματα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ιερά μονή αγίου Γεωργίου Επανωσήφη.

Το ιερό λείψανο του αγίου Λουκά θα τεθεί από σήμερα (Τετάρτη) σε προσκύνηση των πιστών στην ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στα Χανιά μέχρι και την προσεχή Δευτέρα.

Image

Εμφανίσεις: 38324
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!